Turişti blocaţi pe Transalpina cu motocicletele

Trei turişti polonezi au fost coborâţi ieri după-amiază de pe munte în staţiunea Rânca, de către jandarmi, după ce au fost surprinşi de o furtună puternică în timp ce se aflau pe Transalpina, circulaţia pe şosea fiind închisă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Gorj, Alin Ivan, a declarat că echipajul de jandarmi montani a fost anunţat de un posibil incident pe Transalpina după ce un turist român, aflat în Rânca, a sunat la 112 şi a anunţat că trei turişti aflaţi pe motociclete înmatriculate în Polonia s-au aventurat pe şosea dincolo de zona deschisă circulaţiei.

Ivan menţionează că după câteva minute pe 112 s-a primit un apel de urgenţă prin care un cetăţean străin spunea doar că „motor blocked”, fără să precizeze unde se află sau care este problema cu care se confruntă. Echipajul de jandarmi montani a urcat şi i-a coborât pe cei trei polonezi în siguranţă, aceştia fiind prinşi într-o furtună cu vânt puternic şi ninsoare abundentă. Cei trei turişti au vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, ei fiind coborâţi in staţiune fără să le fie aduse şi motocicletele pe care le-au abandonat pe munte. Acestea ar urma să fie recuperate pe cont propriu în perioada următoare, imediat ce vremea se va îmbunătăţi, polonezii declarându-se mulţumiţi că au fost ei salvaţi.

Cu două săptămâni în urmă alţi nouă turişti români, printre care şi doi copii minori, au fost salvaţi de poliţişti şi jandarmi tot după ce s-au aventurat pe Transalpina în timpul unei furtuni, în porţiunea de şosea care este închisă circulaţiei rutiere. Traficul pe şoseaua respectivă ar fi trebuit redeschis pe 15 mai, însă circulaţia rămâne interzisă întrucât în unele porţiuni zăpada măsoară în continuare în unele porţiuni şi peste un metru grosime.

Vizualizări: 346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: