Faţa lui Geoană, printre sfinţii bisericii din Tămăşeşti

Afişele electorale cu candidatul Partidului Social Democrat la preşedinţie, Mircea Geoană, au împânzit gardul bisericii din Tămăşeşti.

Social-democraţii din zonă, care îi fac campanie electorală lui Mircea Geoană, nu s-au sfiit să folosească biserica pentru a-şi promova candidatul. Preotul susţine că nu este prima dată când aceştia lipesc astfel de afişe electorale pe gardul bisericii şi de nenumărate ori le-a dat jos. „Nu este prima dată când lipesc afişe ăştia de-l susţin pe Geoană, cred că cei de le PSD le lipesc. Eu le-am mai dat jos de câteva ori şi ei le pun la loc după ce eu plec de la biserică. Nu am ce să le fac, eu sunt apolitic şi nu mă interesează dar nu au ce căuta afişe electorale la biserică, faţa lui Mircea Geoană printre Sfinţi”, a spus preotul.

Afişe cu Geoană la cimitire şi biserici

Totodată, preotul povesteşte că această situaţie nu este numai la biserica din Tămăşeşti ci şi la alte biserici şi cimitire din zona respectivă. Preotul a anunţat şi Protoieria dar i s-a spus să nu se implice în jocurile politice. „Nu ştiu ce să mai fac. Am anunţat şi la Protoierie şi ne-au spus să le dăm jos şi să nu ne implicăm în politică. Mie mi-au lipit şi pe poartă afişe, dar le-am dat jos. Şi ceilalţi preoţi din zonă asta au procedat la fel că au împânzit toate gardurile bisericilor şi ale cimitirelor din zona asta cu afişe cu Mircea Geoană dar toţi preoţii au făcut aşa cum am procedat şi eu.

Preotului nu i se pare normal ca afişe cu Mircea Geoană să fie văzute în apropierea picturilor cu sfinţi şi mai ales în apropierea bisericii care este un lucru sfânt. „ Până la urmă credinţa şi biserica trebuiesc respectate pentru că sunt ceva sfânt. Politica, jocurile politice şi campania electorală nu are de a face cu biserica şi religia. Faţa lui Geoană nu are ce căuta pe lângă sfinţi. Dar v-am spus, nu am ce să fac pentru că eu dau afişele jos iar ei, susţinătorii lui Geoană, le pun la loc şi nu mi se pare normal să implice biserica în asta. O să se termine şi campania electorală şi gata”.

Potrivit legii, afişajul electoral este interzis la biserici dar cu toate acestea, lăcaşul de cult este folosit de social-democraţi pentru a-i face campanie electorală lui Mircea Geoană.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: