Preşedintele PRM Gorj: Geoană va pierde alegerile din cauza trucajului

Ion Fugaru, preşedintele PRM Gorj, a declarat într-o conferinţă de presă că filmuleţul trucat în care preşedintele Băsescu pare că loveşte un copil se va întoarce împotriva lui Mircea Geoană. „Lumea ştie cine e în spatele casetei, ştie cine este Patriciu. Să nu se supere domnul Geoană, dar din cauza mediatizării excesive povestea asta s-a întors împotriva lui”, a spus Fugaru.

Partidul România Mare Gorj a obţinut în primul tur de scrutin cel mai bun rezultat din ţară, Vadim Tudor luând 8,9% din voturi. Tocmai de aceea, voturile peremiştilor sunt dorite atât de susţinătorii lui Băsescu, cât şi de ai lui Geoană. Fugaru a promis că va spune în zilele următoare, după analizarea ofertelor electorale ale candidaţilor, care va fi recomandarea PRM pentru electoratul său. „Ştiu că interesează pe toată lumea pe cine susţinem în turul II. Noi încă de la terminarea alegerilor din data de 22 noiembrie am stabilit că trebuie să facem o analiză atentă a celor doi candidaţi, să facem o analiză şi la centru. Până la ora actuală am ajuns la concluzia că tot ceea ce se întâmplă este jalnic, în sensul că în loc să se discute priorităţile pe care această ţară trebuie să le aibă începând cu anul 2010 nu ştiu decât să iese pe televiziuni cu tot felul de trucaje. Vă dau cuvântul meu că pe cele două televiziuni, pe care le ştiţi, când le văd îmi vine rău, nu mai pot să le suport, nu văd decât mâneca lui Băsescu de dimineaţă până seara. Dacă Mircea Geoană pierde, să nu fie supărat, pentru că va pierde alegerile din cauza acestui trucaj mediatizat excesiv şi părtinitor”.

Fugaru nu a spus deocamdată cu cine ar trebui să voteze simpatizanţii PRM, dar a dat oarecum de înţeles: „Gorjenii trebuie să facă o analiză atentă cine a vândut petrolul, cine a vândut gazele, cine i-a lăsat fără locuri de muncă, cine le-a luat banii la FNI. Să facă o analiză foarte atentă cu privire la fiecare candidat şi să ia o decizie care li se pare mai corectă”.

Mic trucaj marca PSD Gorj

Ion Fugaru nu s-a sfiit să acuze pesediştii gorjeni de faptul că s-au folosit de trucaje în campania electorală pentru primul tur de scrutin. Fugaru le-a prezentat jurnaliştilor un ziar local, care a tipărit o ediţie electorală pentru PSD în zeci de mii de exemplare, după vizita lui Geoană în Gorj.

Preşedintele PRM Gorj a demonstrat că fotografia de pe prima pagină a fost trucată. Este vorba de o fotografie în care apărea Geoană pe scenă alături de anumiţi lideri ai PSD Gorj. Pentru că nu toţi liderii importanţi apăreau în fotografie, în timp ce pesedişti de mâna a doua se vedeau lângă Geoană, pesediştii au trucat poza. „Acesta este un ziar apărut înainte de turul I de scrutin în Gorj, o ediţie electorală plătită de PSD, în care apare Ion Florescu, fostul prefect, care în realitate nu a fost pe scenă, apare senatorul Greblă pe trupul lui Marius Vlaicu, capul lui Ponta pe trupul lui Mugurel Surupăceanu. Pur şi simplu i-a tăiat capul ăluia. Apare Bebe Ionică în fotografia de grup, care nici nu a fost la faţa locului, dar apare pe locul Iuliei Vână. Apare şi domnul deputat Popeangă. Aceasta este poza reală, iar aici este ziarul cu fotografia falsificată”.

Ion Fugaru l-a criticat pe Geoană pentru faptul că se ascunde în spatele trucajelor, dar nu acceptă nicio dezbatere cu Traian Băsescu. „Am studiat filmuleţul şi este clar trucaj. Dacă era real, se afla în campania din 2004, îl folosea Năstase. Sau îl foloseau la referendum când se voia să fie demis de cei 322. Sau îl foloseau liberalii în turul I, ca să intre Crin cu Geoană”.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: