Călinoiu şi Morega, în luptă cu maneaua portocalie a lui Guţă

Comisarul Ion Frăţilescu s-a trezit ieri în mijlocul unui scandal politic după ce Ion Călinoiu i-a acuzat soacra de faptul că, luni, ar fi difuzat manele cu Traian Băsescu în bâlciul de la Tismana, de Sfântul Andrei. Adjunctul Poliţiei Judeţene spune că n-are treabă cu aşa ceva şi vrea să îl dea în judecată pe "şeful judeţului".

Tot tărăboiul pe această temă a izbucnit ieri după ce purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, consilierul judeţean Ciprian Florescu, a declarat într-o conferinţă de presă că Ion Călinoiu, i-a cerut adjunctului IPJ Gorj să oprească difuzarea unei manele cu Traian Băsescu la Tismana. Florescu a precizat că piesa era difuzată cu ajutorul unor boxe puternice din casa soacrei adjunctului Poliţiei. El a menţionat că "preşedintele executiv a cerut încetarea acestui fenomen", difuzarea piesei fiind oprită ulterior. De fapt, discutând cu "părţile" aveam să aflăm lucruri mult mai interesante pentru alegătorii care duminică sunt aşteptaţi la urne, maneaua lui Guţă fiind doar un pretext de hârjoneală între susţinătorii lui Geoană şi fanii lui Băsescu din judeţ.

Ori soacra ori mama poliţistului

Ion Călinoiu, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, spune că maneaua cu Băsescu era difuzată la volum foarte mare cu ajutorul unor boxe aflate în gospodăria soacrei adjunctului IPJ Gorj, comisarul Ion Frăţilescu. Preşedintele executiv al PSD Gorj declară că nemulţumirea lui era dată de faptul că în zonă se desfăşura un bâlci de Sfântul Andrei, la care participau sute de persoane. "Acolo Mircea Geoană a fost votat şi de 80% dintre oameni, ce să caute maneaua aia acolo? Volumul era oricum prea ridicat, l-am sunat pe adjunct şi i-am spus că dacă lui îi place şi i se pare în regulă n-am nimic nici eu împotrivă. Nu ştiu ce s-a întâmplat apoi, dar piesa nu a mai fost difuzată", afirmă Călinoiu, care umflă procentele pentru Geoană fără să spună că Frăţilescu nici măcar nu i-a răspuns la telefon, un alt politician fiind cel care a reuşit să-l contacteze pe adjunctul IPJ Gorj pentru a-i fi închisă gura lui Guţă.

Telefon de la Morega

Adjunctul IPJ Gorj, comisarul Ion Frăţilescu, declară că ia în calcul varianta acţionării în judecată a lui Ion Călinoiu şi a PSD Gorj pentru acuzaţiile formulate la adresa sa, el respingând  orice legătură cu difuzarea manelei cu Băsescu. "Soacra mea stă la Târgu Jiu, iar mama mea stă la câteva sute de metri în Pocruia faţă de căminul cultural. Maneaua despre care se vorbeşte era difuzată prin boxele de la căminul cultural, care aparţine de Primăria Tismana, nu de mine. Domnul Călinoiu nu a vorbit cu mine despre acest subiect, dar m-a sunat domnul Morega (n.r. – preşedinte PNL Gorj), care mi-a spus că este cu domnul Călinoiu şi mi s-a plâns de acea piesă cu care, repet, eu nu am nicio legătură", a menţionat Frăţilescu.

Adjunctul IPJ Gorj spune că nu se afla lângă telefon atunci când l-a sunat Ion Călinoiu şi nici nu avea numărul de telefon al acestuia în memoria aparatului pentru a şti de la cine provine apelul ratat. Comisarul Frăţilescu afirmă că el nu a făcut niciun demers pentru a opri difuzarea acelei piese, responsabilitatea revenind celor de la căminul cultural din localitate.

Revanşă portocalie

Primarul oraşului Tismana, Costel Buzianu, membru PDL, a fost şi el luni în bâlciul de la Pocruia şi spune că are cunoştinţă despre acel incident, el declarându-ne că maneaua cu Băsescu a fost difuzată ca replică la o intenţie a PSD şi PNL Gorj de a organiza un miting neautorizat pentru Mircea Geoană. Edilul se plânge şi de faptul că a sesizat Poliţia şi nimeni nu s-a băgat pentru a opri mitingul pentru Geoană, social-democraţii putând fi stopaţi doar cu maneaua pentru Băsescu dată la maxim.

"Era bâlciul de Sfântul Andrei şi muzica era la căminul cultural, cum e şi normal. M-am trezit că Ion Călinoiu că vine cu Ansamblul Doina Gorjului pentru a face un miting pentru care nu ceruse autorizaţie. Îşi puseseră scena acolo, eu am sesizat Poliţia, dar nu s-a întâmplat nimic şi atunci băieţii de la cămin au dat şi ei replica aşa cum au putut. Eu pun pariu că Doina Gorjului nu era plătită de PSD, că aşa cum nu aveau autorizaţie, dar îşi puseseră repede scena, aşa făceau şi spectacolul, cu bani de la Consiliul Judeţean", afirmă primarul.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: