Cu cine votăm duminică?

Părerile politicienilor despre alegerile prezidenţiale au sufocat spaţiul public în ultimele săptămâni. Iată ce spun câteva personalităţi din învăţământ, sănătate, cultură şi din lumea afacerilor ce ne recomandă pentru duminică, ziua celui de-al doilea tur de scrutin.

„Nimeni nu vrea să mai ştie de comunişti”, este mesajul omului de afaceri Ion Pau.  „Eu votez clar cu Băsescu. Este singurul om care susţine şi spune că statul trebuie reformat. Campania aceasta murdară nu mă poate duce cu zăhărelul. Poporul român nu poate să se întoarcă în urmă cu 21 de ani. Eu sunt sigur că gorjenii sunt inteligenţi şi nu se vor întoarce în comunism“, a spus Pau.

Cât despre sprijinul acordat de autorităţile locale pentru oamenii de afaceri, Pau spune că este inexistent. „S-au încercat multe dar s-au făcut puţine. Au fost vreo 2-3 întâlniri dar nu s-a întâmplat nimic. Nici nu am solicitat sprijinul lor pentru că am văzut neputinţa lor vis-a-vis de treaba asta. Cea mai mare problemă sunt oamenii corupţi din instituţiile publice“, a spus Pau.

Ion Pau a intrat în afaceri în urmă cu aproape 20 de ani, prima dată confecţionând culele trapezoidale. De mai bine de 10 ani, omul de afaceri gorjean importă mobilă de cea mai bună calitate în Germania. 80 de gorjeni îşi primesc salariul lunar de la Concord Trans. Firma a făcut investiţii pentru utilaje şi aparate de milioane de euro. Concord Trans are şi o altă activitate, producerea de polistiren, investiţia fiind de circa un milion de euro.

Viorel David: „Trebuie să-l votăm pe cel mai bărbat”

Viorel David, directorul general al SC Artego Târgu Jiu, a spus că nu se cade că pronunţe numele unui candidat, dar spune că recomandă gorjenilor să îl voteze pe cel care este cel mai bărbat dintre cei doi. „Trebuie să îl votăm pe cel care are curajul să acţioneze, să apese pe acceleraţie, să aibă iniţiative, să nu se lase condus de alţii”, a spus Viorel David. Afirmaţia a fost făcută în cadrul emisiunii Provocare la adevăr, unde a fost completat de jurnalistul Claudiu Matei, care a spus că avem de ales între un preşedinte jucător şi un preşedinte jucărie.

Dorin Taşcău: „Avem nevoie de echilibru între oameni”

Directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, Dorin Taşcău, a declarat că anii 2005-2008 au fost cei mai productivi pentru învăţământul gorjean. Acesta a mai adăugat că la alegerile din 6 decembrie va vota pentru continuarea acestor demersuri şi pentru aşezarea liniştii. Taşcău a mai spus că ar vrea pentru Ministerul Educaţiei „un ministru tânăr care să cunoască problemele şcolii şi care să pună în aplicarea mult dorita descentralizare“.  „Pot să spun că în perioada 2005-2008 s-a investit masiv în educaţie şi acest lucru se vede şi în judeţul  Gorj. S-au dotat primăriile cu microbuze şcolare, au fost reparate şi dotate şcolile şi multe altele. Indiferent cine va fi preşedinte, trebuie continuate politicile de dreapta: menţinerea cotei unice, scăderea taxelor“, a adăugat Taşcău.

Directorul de la Tudor speră că pe 6 decembrie gorjenii vor vota pentru a aduce liniştea. „Indiferent cine câştigă e important să apară liniştea, nu liniştea prost înţeleasă, ci un echilibru între oameni, să dăm drumul la treabă aşa cum trebuia să o facem acum 20 de ani“, a spus acesta.

Gheorghe Gorun: „Cu Geoană, viitorul va fi catastrofal”

Directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“, profesorul Gheorghe Gorun, este mâhnit de ceea ce se întâmplă pe scena politică a ţării noastre, dar şi de tumultuoasa campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Chiar şi aşa, profesorul Gorun îndeamnă gorjenii să meargă duminică la vot, amintind modul în care ne-am dobândit libertatea: anul 1989. Mai mult decât atât, Gorun a spus că în primul tur a fost păcălit de Crin Antonescu, lucru care nu se va mai întâmpla acum. „Trebuie să mergem la vot chiar dacă nu merită competitorii acest lucru. Trebuie să mergem la vot pentru că în 1989 tinerii au murit pentru aceasta. Participarea la vot este pe de o parte exprimarea spiritului civic şi pe de altă parte manifestăm respectul ce-l datorăm acelor oameni“, a spus Gorun. Acesta a continuat prin a spune că oamenii sunt derutaţi, admiţând că se află printre ei. „20 la sută dintre alegători sunt cu siguranţă extrem de derutaţi. Între ei mă aflu şi eu. Am făcut greşeala, subliniez greşeala, să mi-l imaginez pe Antonescu aşa cum l-a cunoscut eu în 1992, atunci când era deputat al Alianţei Civice, lucru pe care-l ascunde cu neruşinare. Chiar cu atitudinile lui următoare, „defecţiunea“ din 1993 când a părăsit Partidul Alianţa Civică pentru partidul lui Patriciu şi chiar dacă l-am criticat numindu-l oportunist de vocaţie, am făcut greşeala să votez cu el. Am făcut mai multe greşeli. În 1992 am lipit afişe căţărându-mă pe viaducte  pentru unul Constantinescu. În 2004 m-a păcălit unul Ciuhandu iar acum mă păcăleşte unul Antonescu. Îşi închipuie el că oamenii întregi la minte fac ce le cere? Aşadar, merg la vot şi votez împotriva lui Antonescu pentru că este o canalie“, a spus că supărare profesorul Gorun.

Gheorghe Gorun a mai spus că Antonescu „nu slujeşte decât viitori stăpâni: Patriciu, Voiculescu, Vântu“. „Viitorul cred că va fi prost dacă câştigă Băsescu, dacă câştigă celălalt, viitorul este catastrofal. Vom fi bătaia de joc a celor numiţi mai sus şi a hrăpăreţilor pentru care conducerea partidului pe care-l susţin este doar o marionetă”, spune Gorun. 

Dr. Olaru: „Am aşteptat prea mult să fie bine”

Medicul Marian Olaru de la Sanatoriul TBC Dobriţa a spus că tot timpul la alegeri se spune că vom avea mai mulţi bani la sănătate, la învăţământ, la agricultură. „Eu în sănătate, nu am văzut prea multă grijă până acum. Mă gândesc că din cauza asta foarte mulţi medici, şi medici buni, pleacă afară. Din punct de vedere politic, ce să spun, noi ne gândim cu multă bucurie la cine o să vină preşedinte, poate bagă mai mult în seamă sănătatea. Fiecare din cei doi candidaţi spun că o să facă bine ţării şi o să aibă grijă de sănătate. Din punctul meu de vedere, cele mai apetisante promisiuni le are Traian Băsescu. Dacă poate să facă ce promite, nu ştiu. Dar aştept să fie bine. Sunt puţin pesimist, pentru că am aşteptat cam mult”, a spus doctorul Olaru

Ion Pisc: „Băsescu a blocat privatizarea complexurilor”

„Sub mandatul  preşedintelui Traian Băsescu a fost stopată privatizarea complexurilor energetice, prin decizia CSAT, şi eu cred că a fost foarte bună această măsură întrucât vânzarea acestora înaintea modernizării şi efectuării lucrărilor pentru mediu nu era oportună şi benefică şi chiar ar fi putut cauza stoparea producţiei”, a spus Ion Pisc, director în cadrul CE Rovinari.

Pisc adaugă şi alte argumente în favoarea unui vot pentru Băsescu: „Anul acesta a fost reinternalizat Termoservul şi în felul acesta am recâştigat o forţă de muncă cu o înaltă calificare, care se formează greu şi în timp. În acelaşi timp, a început procedura de constituire a companiilor energetice integrate, incluzând producători hidro, termo şi nuclear, în aceeaşi companie. Un fapt deosebit de pozitiv, care asigură o competiţie corectă, posibilitatea realizării investiţiilor şi stabilitatea locurilor de muncă. Pentru minerit şi energie, aceste direcţii de acţiuni trebuie păstrate şi garanţia păstrării lor nu poate fi decât cel care le-a impus şi până acum”.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: