FCU Craiova este aşteptată la Târgu Jiu, Mititelu construieşte stadion nou la Craiova

FCU Craiova poate juca în noul sezon pe stadionul de la Târgu Jiu care va fi preluat de Primăria Târgu Jiu la finalul acestei luni. Între timp patronul FCU a demarat lucrările pentru construcţia unui stadion de 12 500 de locuri în Craiova , obiectiv care ar putea fi finalizat într-un an.

Patronul celor de la FCU Craiova, Adrian Mititelu, a anunțat bugetul pentru sezonul următor de Liga 3. Acesta va fi de peste un milion de euro cu obiectiv de promovare în Liga 2. Mititelu spune că are planuri mari pentru următorul sezon, promovarea în Liga 2 dar şi construirea unui stadion pentru echipa sa. După ce l-a adus pe bancă pe fostul mare mare fotbalist al Științei, Eugen Trică, Adrian Mititelu a declarat că va asigura echipei un buget de peste un milion de euro şi în noul sezon.

„Sper să reușim să promovăm. Eugen Trică are mână liberă, are condiții de Liga 1 şi avem buget de peste un milion de euro. Vă dau cuvântul de onoare, vorbiți cu Marcel Pușcaș. Între timp mă apuc și de stadion. Într-un an de zile vom prinde aripi”, a declarat la Digi Sport Mititelu care s-a plâns şi de şicanele de care a avut parte din partea celeilalte echipe a Craiovei şi a patronului acesteia: „Noi am luat-o de jos şi muncim. Avem concurență și în Liga 3 dar nu renunțăm. M-au dat afară de pe stadion, mi-au luat tricourile, mi-au luat tot. Patronul celor de la CSU mi-a distrus viața, m-a blocat cu tot ce voiam să fac. Partidul le-a dat lor stadionul gratis”.


În aceste zile Adrian Mititelu este aşteptat la Târgu Jiu de către primarul Marcel Romanescu care este dispus să ajute FCU Craiova să joace pe noul stadion din Târgu Jiu, până se va construi în Craioviţa noul stadion. „Săptămâna trecută m-a contactat domnul Mititelu şi mi-a spus că îşi doreşte să ajungă la Târgu Jiu pentru o primă discuţie. Nu m-am întâlnit până acum deloc cu dânsul, am purtat doar discuţii telefonice şi, la un moment dat, se amânase această vizită pentru că a depus o cerere oficială către cei care administrează stadionul din Craiova pentru a putea juca acolo. Acum, dacă a revenit cu telefonul, nu cred că are tocmai un răspuns favorabil de la cei de acolo, şi cred că şi-ar dori să vină spre Târgu Jiu. E clar că se poate rezolva problema foarte uşor în condiţiile în care noi, după ce preluăm acest stadion, stabilim prin Consiliul Local un anumit cost pe care trebuie să îl plătească orice formaţie care doreşte să utilizeze stadionul din Târgu Jiu”, a declarat azi primarul într-o conferinţă de presă.


Stadionul din Târgu Jiu va fi preluat la finalul acestei luni de Primăria Târgu Jiu şi va fi inaugurat, cel mai probabil, în luna iulie. Acesta are o capacitate de 12 500 de locuri fiind printre cele mai moderne stadioane din România, după Naţional Arena, Cluj Arena, Ion Oblemenco şi Petrolul.

La Târgu Jiu FCU Craiova ar împărți stadionul cu Pandurii Târgu Jiu dar nu vor fi probleme pentru că meciurile nu se dispută în aceiași zi iar terenul de joc se prezintă într-o stare foarte bună.

Galerie foto



Vizualizări: 1,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: