Probe tehnice la stadion. Se testează şi instalaţia anti-păsări

Preluarea de către Primăria Târgu Jiu a Stadionului Municipal se apropie, fiind programată la finalul acestei luni. După ce stadionul a fost racordat la utilităţi de către Primăria Târgu Jiu, au fost demarate în această săptămână probele tehnice pentru toate instalaţiile din stadion.

Finalizarea lucrărilor de la stadion intră în linie dreaptă, iar dacă vremea le va permite constructorilor să lucreze la ultimele conducte de canalizare din zona Hotel Sport atunci stadionul va putea fi predat către Primărie la finalul acestei luni. Din păcate ploile care n-au contenit de câteva săptămâni au făcut ca ultima conductă de canalizare să le ia mai mult timp constructorilor pentru a o introduce decât toate celelalte. Deja amenajările exterioare sunt la final pe trei dintre aleile exterioare şi au fost demarate în aceste zile şi testele pentru toate instaţiile din interior.

Directorul de Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac, a precizat că termenul limită al contractului de execuție este 30 iunie şi că speră că acesta va fi respectat: „În acest moment se finalizează lucrările de amenajări exterioare, respectiv partea de lucrări incluse în contractul din acest an, care trebuie finalizate la 30 iunie, şi au fost demarate de către constructor şi probele pe toate instalaţiile din stadion, astfel încât acestea să poată fi puse în funcţiune până la finalul lunii şi să poată fi îndeplinite condiţiile de recepţionare a investiţiei”.

Instalaţiile electrice şi de încălzire au fost testate deja în urmă cu doi ani, când s-au finalizat lucrările interioare, acum fiind testate şi celelelte instalaţii, de sunet, nocturna, tabelele electronice şi chiar şi sistemul anti-păsări. Este vorba de un sistem audio care, cel puţin teoretic, ar trebui să alunge ciorile şi alte zburătoare care îşi fac cuiburi în acoperiş sau degradează gazonul. Deja acesta se face auzit în zona stadionului de câteva zile. Nu se ştie încă dacă şi păsările îl aud şi dacă acesta va fi eficient, pentru că dacă ar funcţiona ar putea alunga şi ciorile care s-au stabilit confortabil de mulţi ani în Parcul Central.

Vizualizări: 1,666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: