Federaţiile din CEO vor încheia un acord pentru creşteri salariale

Principalele federaţii din Complexul Energetic Oltenia vor semna un acord, ce va cuprinde obiectivele de la negocierea Contractului Colectiv de Muncă (CCM). Contractul de muncă din minerit şi energie expiră în martie 2017. Sindicaliştii Dan Pîrvulescu şi Adrian Marciuc spun că nu vor accepta tăieri, ci din contră, vor creşteri salariale.

Sindicaliştii din minerit şi energie vor îngropa securea războiului şi vor să facă o înţelegere pentru viitoarele negocieri din complex, pentru a vorbi pe aceeaşi limbă. „Trebuie să ne întâlnim federaţiile între noi, în jur de 15 vom face o întâlnire să încheiem un acord. Ca să putem să negociem cu o singură voce, că dacă negociem pe 7 voci... Trebuie să stabilim nişte principii. Ar trebui să se mai întoarcă şi către salariaţi nişte lucruri, nu doar către persoanele privilegiate. Dacă nu vom trage la aceeaşi căruţă o să ne trezim cu toţi salariaţii în cap“, a atras atenţia liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME).
Adrian Marciuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, confirmă discuţiile şi semnarea unui acord. El adaugă că la negocierile de anul viitor liderii nu vor accepta tăieri de venituri, ci vor propune creşterea acestora. „Am avut mai demult aceste discuţii. Prima dată trebuie să ne întâlnim noi, preşedinţii de federaţii, după care vom face o şedinţă cu toţi preşedinţii de sindicate. Aşternem pe hârtie şi apoi informăm şi o să voteze. Deocamdată suntem la început pentru că deocamdată aşteptăm propuneri pentru CCM. Trebuie să avem aceleaşi obiective, lăsăm la o parte orgoliile, problemele din urmă. Nu s-au luat bani de câţiva ani, sunt şi diferenţe salariale. Nu vom accepta să piardă cineva, să crească veniturile. Să înţeleagă toată lumea, sunt diferenţe salariale dar nu tăiem de la unii să punem la alţii. Să fie clar“, a declarat Marciuc.

Vizualizări: 7,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: