Femei depistate că munceau la negru

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au identificat în urma unor serii de controale nu mai puţin de 13 persoane care desfăşurau activitatea fără forme legale de muncă. Angajatorii au fost amendaţi cu suma de 41.000 lei.

Din cele 13 persoane identificate de inspectori că munceau la negru, şapte sunt femei pentru că acestea sunt mai uşor de convins sau de influenţat. Angajatorii s-au ales cu amenzi de 41.000 lei . „Pe relaţii de muncă am avut 44 de controale, au fost descoperiţi zece angajatori care aveau încadrate persoane fără forme legale de angajare şi au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 41.000 lei. Din cele 13 persoane identificate, şapte au fost femei”, a declarat George Romanescu, directorul ITM Gorj.

Şi în Sănătate şi Securitate în Muncă, inspectorii ITM au găsit nu mai puţin de 29 de deficienţe şi trei angajatori au fost sancţionaţi cu 5.500 lei. „Majoritatea deficienţelor sunt legat de nepurtarea echipamentului de protecţie”, a precizat George Romanescu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: