Femeie însărcinată, bătută de soţ. A ajuns în grija autorităţilor!

O femeie însărcinată din Cîlnic dar și doi dintre copiii săi minori au ajuns în grija asistenților de la Centrul Maternal din Târgu Jiu. Femeia a plecat de acasă sătulă fiind de bătăile la care o supunea soțul său. Aceasta dar și copiii săi vor putea rămâne în cadrul centrului pentru o perioadă de maximum un an.


Femeile și copiii care ajung la Centrul Maternal Târgu Jiu beneficiază de cazare și masă gratuită, asistență medicală dar și de consiliere psihologică. Aici ajung femeile agresate fizic de parteneri sau tinerele care au copiii pe care nu îi pot întreține sau pe care familiile le-au alungat. Centrul este supraaglomerat în această perioadă, spune reprezentanții centrului. "În prezent în Centrul Maternal se află 6 mame cu 13 copii, suntem aproape la capacitate maximă. Cauzele pentru care mamele se află aici sunt fie violența domestică, fie lispa suportului material, lispa susținerii de către familia naturală, avem și o mamă minoră, care la fel, a fost privatăd e susținerea familiei. Încercăm să le ajutăm acordându-le asistență medicală, găzduire, un ambient călduros, asistență socială și psihologică. Intervenim prin toate mijloacele noastre în vederea integrării socio-familiale ale fiecăruia", a declarat Emilia Tomoiu, psiholog în cadrul Centrului Maternal Târgu Jiu.
De circa o lună, Centrul Maternal a devenit și casa unei femei din satul Pieptani, comuna Câlnic, agresată de soțul său. Femeia, care este și însărcinată, a venit împreună cu doi dintre cei trei copii ai săi, cei minori. Mai are un copil de 18 ani care a rămas la Cîlnic, cu tatăl său. "Am ajuns aici din cauza bătăilor, scandalurilor, din cauza agresiunilor la care eram supusă de soțul meu. Se întâmplă frecvent. Am mai fost și la Vădeni, la centrul cu regim de urgență, în 2011. Am avut mâna ruptă, capul spart, arcada după cum se vede. După aceea m-am împăcat cu el, am dat naștere la fetiță și din nou a început calvarul și am ajuns aici. Nu ține cont nici că sunt însărcinată, mi-a dat cu picioarele în burtă, sunt lucruri urâte. Nu mă mai întorc la el niciodată. Suntem căsătoriți de 20 de ani. Nu am plecat mai de mult, am zis să nu crească copiii fără tată, cum am crescut eu fără părinți. Eu am fost crescută de rude, de fratele mamei. Am crescut în Valea Jiului și am zis să nu crească și copiii mei fără părinți. Voi rămâne la centru până voi găsi o soluție. Copiii merg la școală", a spus Maria Becherete.

Centrul Maternal, o soluție pe termen scurt
Un astfel de caz social poate sta cel mult un an în Centrul Maternal Târgu Jiu. "Perioada este între 6 luni și un an. Încercăm în această perioadă să reușim o integrare însî se poate prelungi dacă considerăm că este în interesul superior al compilului și dacă nu s-a găsit soluția potrivită pentru mama respectivă", a mai spus psihologul Emilia Tomoiu.
Capacitatea Centrului Maternal Târgu Jiu este de maximum 8 locuri pentru mame și tot atâtea pentru copii.

Vizualizări: 595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: