Femeile din SMEO de la Termo Rovinari își aleg liderul

O parte însemnată din membrele de sindicat ale Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) își vor alege în perioada următoare liderul. Este vorba de Organizația de Femei a Departamentului Energie al SMEO, unde președinte este Jan Popescu. Două femei au rămas în cursa pentru șefia organizației de femei de la Termo Rovinari a sindicatului.

Organizația de femei a SMEO de la termocentrala rovinăreană numără la această dată nu mai puțin de 123 de membre, fiind vorba de salariate CE Oltenia de la Termocentrala Rovinari. De mai bine de 3 ani, membrele din cadrul Organizației de Femei a Departamentului Energie al SMEO nu au mai fost reprezentate așa cum trebuie, mai exact de când liderul a plecat acasă cu ordonanța. Și e bătălie mare pentru șefia organizației.

În primul tur al alegerilor pentru funcția de reprezentant al femeilor din Departamentul Energie al SMEO, care a avut loc în zilele de 9 și 10 aprilie, au fost nu mai puțin de 5 candidate. În zilele de 17 și 18 aprilie, va avea loc turul II al alegerilor.

În cursă au rămas două candidate, Luminița Diaconu (28 de voturi în primul tur) și Simona Rădoi (14 voturi în primul tur). Jan Popescu spune că organizația de femei reprezintă 20% din numărul total de membri pe care îi are pe departament. ”E corect să fie și colegele noastre reprezentate de o colegă, deși fac parte din departamentul nostru și fiecare colegă este totuși într-o grupă sindicală. Colega care va câștiga alegerile face parte de drept din conducerea departamentului nostru. Alături de cei 21 de lideri de sindicat care sunt la mine aleși face parte din conducerea sindicatului, cu același drept de vot pe care îl are un vicepreședinte, spre exemplu. Nu este o funcție decorativă. Vine la ședințe, spune problemele, are drept de vot, ca orice lider de sindicat”, a declarat Jan Popescu, liderul Departamentului Energie al SMEO, dar și vicepreședinte al sindicatului.

Jan Popescu spune că femeile sunt ”mai bătăioase” decât bărbații când vine vorba de astfel de alegeri. De altfel, candidatele la funcția de lider se contrează pe site-urile de socializare. ”Stimate colege, mergeți la vot! Votați pentru o reprezentantă a femeilor care să vă reprezinte fără nici un interes personal, și citez pe stimata mea colegă contracandidată, care se pare că a confundat locul..... "pe mine nu mă coafează acest post", eu vreau sa vă spun că aici nu este vorba de "Salon de coafura", este vorba de noi! Noi, avem nevoie de altceva! Susținere materială și morală, combaterea discriminării la locul de muncă”, le-a transmis Simona Rădoi colegelor sale, pe facebook.

SMEO mai are organizații de femei și la Peșteana, Roșia, Pinoasa. Gabi Anghiuș este lidera Organizației de Femei la nivel de SMEO și reprezintă circa 400 de salariate.

Vizualizări: 2,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: