Primar: Minerii sunt transportați în cotețe, utilajele sunt defecte

Primarul din Rovinari, Robert Filip, lansează noi acuzații la adresa conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO). Reclamă faptul că sunt utilaje multe care stau pe dreapta, nu funcționează în cariere și, cu toate acestea, este decontată motorină. „De ce nu se anchetează?”, s-a întrebat edilul.

Reacția lui Robert Filip vine după ce oficialii CEO s-au supărat pe declarațiile făcute de Călin Popescu Tăriceanu despre faptul că 40% din utilajele închiriate de companie ar fi defecte. Reprezentanții companiei au negat că lucrurile ar sta așa, dar primarul din Rovinari admite că este purul adevăr spus chiar de angajații din cariere. „Minerii știu foarte bine că acele utilaje nu funcționează, că sunt vechituri, că nu dau randament, că decontează motorină. Asta nu e de acum, e de acum 20 de ani. Ca să-i spui unui om că vorbește bazaconii în condițiile în care are în stânga lui doi foști miniștri, eu cred că, fiind informat de doi foști miniștri ai Energiei, domnii Gerea și Toma Petcu, are niște informații destul de bune”, a spus primarul Filip zilele trecute la Tele3.

Robert Filip chiar i-a sfătuit pe oficialii companiei să meargă în teren mai des și să vadă cu ochii lor că așa stau lucrurile: „Trebuie să ne ascundem de adevăr? Să spunem că nu e așa? Să se ducă în cariere, să facă o comisie, să vadă utilajele care sunt, să vadă că oamenii se plâng de vechimea lor, că unele nu merg. Nu vedeți în ce cotețe de mașini se transportă oamenii? Suntem oameni, nu saci de cartofi. Oamenii de rând știu treaba asta și eu vă spun ce știu de la ei. De ce nu se anchetează lucrurile astea de 20 de ani, să ancheteze de ce nu e randament”.

Vizualizări: 2,933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: