200 de persoane angajate la noua fabrică din Rovinari. Noi interviuri

Noua fabrică ce își va deschide porțile la Rovinari va intra în producție din iunie. Deja 200 de oameni au fost trimiși la Brașov pentru a fi instruiți. Fabrica va avea, în doi ani, peste o mie de angajați, a anunțat primarul din Rovinari, care este în discuții cu alți investitori din același domeniu pentru a deschide o nouă afacere în oraș.

În jur de 200 de oameni au fost selectați de reprezentanții noii fabrici de componente auto. Aceștia sunt instruiți la Brașov. Cei mai mulți sunt din orașul Rovinari. Și-au depus CV-uri peste două mii de persoane.

Zilele următoare, urmează să fie chemați la interviuri și localnici din localitățile învecinate orașului Rovinari. „Vor fi sunați și cei din localitățile învecinate. Eu cred că mare parte vor fi și angajați. Să nu-și facă nimeni nicio grijă pentru că sunt introduși în baza de date. Vor primi și un mesaj că sunt acolo. Ulterior, vor fi chemați la interviu și i-aș ruga pe oameni să vină la acest interviu pentru că e normal să treci de test ca să poți îndeplini condițiile să lucrezi în fabrică”, a spus primarul Robert Filip.

Noua fabrică ce va funcționa într-o hală de 8.000 de metri pătrați și va produce centuri auto își va începe activitatea peste două luni. „Pe 22 mai, vor băga prima linie în fabrică, iar până la sfârșitul lunii iunie vor începe munca efectiv. La Moveos, lucrează 350 de oameni, iar la noua fabrică de componente auto vor lucra o mie și ceva de oameni până în 2020. Sunt la Brașov în jur de 200 de oameni, mare parte din Rovinari, urmând să fie selectați și oameni din comunele limitrofe. Am discuții să aducem un alt investitor să creăm locuri de muncă tot în industria asta. Luna viitoare, va intra un nou proiect de minimis ca să nu plătească impozitele pentru ce au făcut, noi urmând să culegem roadele din acele taxe pe care le au de plătit, din impozitele pe venit”, a mai explicat Filip.

Vizualizări: 4,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: