Femeile liberale din Gorj au trecut la ALDE

Mădălina Ciolocoi, fosta preşedintă a organizaţiei de femei a PNL Gorj, a semnat adeziune la ALDE, împreună cu alte aproximativ 200 de persoane. Mădălina Ciolocoi s-a retras de pe listele de consilieri judeţeni PNL, nemulţumită că a fost trecută pe poziţia 14, loc considerat neeligibil. Potrivit lui Dian Popescu, şi tinerii liberali sunt nemulţumiţi, după ce au fost nevoiţi să apeleze la conducerea centrală a partidului pentru a putea ocupa locuri fruntaşe pe listele de consilieri locali. Copreşedintele ALDE Gorj susţine că, în acest moment, PNL Gorj nu mai are organizaţie municipală de femei.

Mădălina Ciolocoi susţine că aproximativ 80% dintre femeile liberale din Gorj au trecut la ALDE. În perioada imediat următoare, aceasta va coopteze în ALDE şi pe celelalte liberale din judeţ. „Am semnat adeziunea la ALDE, alături de mine sunt alte aproximativ 200 de femei numai din organizaţia municipală a PNL. Cred că femeile din PNL meritau mult mai multă apreciere, am avut foarte multe activităţi, dar am constatat că ambiţiile mele şi ale colegelor mele au fost mult prea mari pentru că la nivelul PNL Gorj nu a contat ce am făcut noi. Sunt dispusă să o iau de la zero şi pun la punct o altă organizaţie de femei, atât cu femei care au mai făcut politică, dar şi cu femei care n-au mai făcut politică”, a declarat Mădălina Ciolocoi.
Aceasta s-a retras de pe lista de consilieri judeţeni PNL, după ce a văzut că a fost trecută pe locul 14. Dian Popescu, copreşedintele ALDE Gorj, susţine că nu numai femeile sunt marginalizate în PNL Gorj, ci şi tinerii. Acesta spune că Mihai Paraschiv, preşedintele de la tineret, a fost nevoit să apeleze la conducerea centrală a partidului pentru a fi trecut de pe ultimul loc pe locul şase la consilieri municipali. „Vechii liberali sunt marginalizaţi, iar pe liste la Consiliul Judeţean şi la Consiliul Local nu sunt decât vechii pedelişti. Practic, PNL de astăzi este fostul PDL. Preşedintele tineretului din PNL nici măcar nu a fost trecut pe liste. Structurile de femei şi tineret trebuiau neapărat să figureze pe listă, dar Mihai Paraschiv a fost nevoit să meargă la Bucureşti, să intervină la conducerea partidului pentru a fi trecut de pe ultimul loc pe un loc şase. Nu se face aşa politică, nu Bucureştiul trebuie să numească oamenii pe listă la Consiliul Judeţean şi Consiliul Municipal, ci organizaţia respectivă”, a declarat Dian Popescu.

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: