Ferește-mă, Doamne, de judecători, că de dușmani...

Ce e îngrijorător în cazul celor două judecătoare arestate preventiv nu este că sunt corupte. Să zicem că asta nu ne-ar surprinde. Doar nu ne așteptam ca oamenii ăștia cu putere de decizie, români fiind, să trăiască toți din salariile lor mizere în comparație cu posibilitățile (ilegale, dar ce mai contează?) care li se oferă.

Mult mai îngrijorător mi se pare faptul că doamnele erau atât de proaste. Când tu lucrezi în mod uzual cu acuzații bazate (deh, altceva nu știu nici procurorii) pe interceptări telefonice, să vorbești atât de franc și de fără griji despre șpăgi la telefon, să-ți împarți prada de furat, practic, mi se pare suprarealist de-a dreptul. Iar replica ”tu nu vezi că nu contează că a venit USL-ul la putere? Pentru șpagă tot te leagă!” mi se pare că lovește mai nimicitor la temelia monstruoasei coaliții decât orice plagiat, raport MCV, privatizare eșuată sau miniștri pătați. Așadar, judecătorii corupți au răsuflat ușurați când a venit USL-ul la putere. Dar cum așa? De unde și până unde? Ce credeau ei și pe ce se bazau?

Cazurile care le fuseseră distribuite celor două judecătoare sunt și ele de natură să ne neliniștească. Cum, tocmai domnul Felix Voiculescu urma să fie judecat de către niște persoane atât de ieftine? Înseamnă că nu doar că ar fi luat achitare, cred că i-ar fi dat și despăgubiri pentru prejudiciile de ordin moral pe care i le-a cauzat justiția, doamnele astea. Aceleași care l-au dat scăpat pe Dinel Staicu, zis Nuțu. Vă dați seama? Noroc că n-au făcut vreo confuzie. Când le-a venit plicul doldora cu inscripția ”de la Nuțu”, să-l fi eliberat pe Cămătaru, în loc.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: