Feriţi animalele şi păsările de caniculă!

Păsările și animalele sunt în atenția medicilor veterinari în timp de caniculă. În această perioadă aceștia merg la crescătorii de animale să verifice modul în care sunt protejate vietățile de căldură și dacă au fost luate toate măsurile necesare. Acolo unde este cazul, veterinarii fac și ceva recomandări și, dacă acestea nu sunt respectate de fermieri, se va trece la sancțiuni. Până în acest moment nu au fost depistate nereguli.

Medicii veterinari trec în această perioadă pe la fermierii din județ ca să-i atenționeze că trebuie să acorde o atenție deosebită animalelor în zilele caniculare, pentru a nu avea probleme cu acestea. Ce trebuie să știe crescătorii de animale este faptul că, dacă nu au grijă de acestea, pot fi sancționați. „Medicii veterinari trec pe la cetățenii care au animalele să se asigure că acestea au apă la discreție, furaje de asemenea și că nu sunt ținute în soare în intervalul 11.00-17.00. În felul acesta sunt evitate situațiile neplăcute, pentru că și animalele la fel ca noi, oamenii, au de suferit pe timp de caniculă, iar proprietarii pot fi sancționați, dar deocamdată nu e cazul”, a declarat Ion Iliuță, director DSVSA Gorj.

Crescătorii de animale nu se tem de sancțiuni, pentru că ei oricum au grijă de animale și nu le lasă să sufere de caniculă. „Noi avem grijă de animale pentru că este în interesul nostru. Ele sunt sursa noastră de hrană și de bani. Dacă nu le întreținem nici nu avem de nici unele și în plus de asta e și păcat să ne batem joc de ele. Medicii veterinari vin să ne spună, că e datoria lor”, a precizat un fermier.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: