Fermieri păcăliți cu anunțuri de mică publicitate

Zeci de fermieri din țară, între care trei din Gorj, au fost păcăliți prin intermediul unor anunțuri de vânzare pe platforma OLX. Oamenii au plătit avans pentru utilaje agricole ce nu au mai fost livrate. Escrocul din Dâmbovița a ajuns după gratii, fiind condamnat la aproape 7 ani de închisoare, pentru înșelăciune, fiind deja în pușcărie pentru infracțiuni similare.

Faptele au fost săvârșite în perioada ianuarie 2018 – august 2019, când nu mai puțin de 64 de persoane au picat în plasa escrocului.

Individul posta anunțuri fictive pe site-uri privind vânzarea de utilaje agricole ori de construcții, folosind poze ale unor bunuri descărcate de pe internet. Pentru asta se folosea de conturi atribuite unor nume false, iar după ce era contactat telefonic de către „clienți”, le solicita transferul unui avans, de regulă în sumă de 2.000 de lei, în vederea rezervării utilajului și pentru a-l transporta.

După transferarea banilor, bărbatul nu mai răspundea la telefon și își cumpăra o nouă cartela prepaid. Prejudiciul a fost stabilit de anchetatori la peste 120.000 lei.

Printre cei înșelați se află și un bărbat din localitatea Ursați, județul Gorj, care s-a arătat interesat de achiziția unui tractor U 445. Individul i-a comunicat că în schimbul sumei de 1.800 de lei îi va aduce utilajul personal la domiciliu.

În urma înțelegerii, gorjeanul a transferat suma de bani cerută, iar când a vrut să se intereseze cu privire la data transportului, a constatat că vânzătorul nu mai răspunde la telefon. Mai mult, tractorul al cărui transport îl achitase fusese deja pus spre vânzare în județul Caraș Severin. La fel s-a întâmplat și în cazul altor doi gorjeni, care au plătit 1.800 de lei și respectiv 1.000 de lei pentru tractoare fictive, păgubiții sesizând poliția.

Bărbatul de 37 de ani a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare, sentința dată săptămâna trecută nefiind definitivă.

Vizualizări: 1,764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: