Fermierii belgieni, la proteste cu tractoare și ouă!

Aproximativ 250 de tractoare au fost aduse marți în fața Consiliului European, în semn de protest. Fermierii care protestează din nou la Bruxelles au aruncat cu ouă în forțele de ordine.

Fermierii belgieni au ieșit din nou în stradă, pentru a treia oară, de la începutul anului, și s-au strâns în fața Consiliului European. Aceștia vor să îi forțeze pe miniștrii din statele membre să voteze toate cerințele lor înainte de alegeri, adică până la sfârșitul primăverii.

În jur de 250 de tractoare s-au strâns în fața Consiliului European iar manifestația nu a fost una lipsită de incidente.

Agricultorii au aruncat cu petarde dar și cu ouă către forțele de ordine și au acoperit bulevardul principal cu pământ, cartofi, ridichi și paleți. 

Fermierii au dat foc lângă o clădire aflată în renovare, așa că polițiștii au fost nevoiți să folosească tunurile de apă. Mai multe străzi și tuneluri au fost închise, iar circulația a fost perturbată.

Deși au obținut relaxarea măsurilor de mediu din agricultură, fermierii vor ca liderii Uniunii să nu uite de situația lor dificilă. Și asta pentru că miniștrii europeni ai agriculturii s-au întâlnit la Bruxelles să discute, printre altele, și despre propunerile Comisiei Europene de a flexibiliza politice agricole.

Pe viitor, agricultorii nu vor mai fi obligați să-și lase terenurile necultivate, dar dacă vor face asta de bunăvoie, vor primi un sprijin financiar, suplimentar.

În plus, pentru a reduce birocrația, cei care au ferme mai mici de zece hectare nu vor mai fi supuși controalelor sau penalizărilor.

Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: