Prințesa de Wales a mărturisit că are cancer și face chimioterapie

Cancerul a lovit din nou familia regală a Marii Britanii. Kate, prințesa de Wales, a mărturisit într-o înregistrare video că are cancer și se află sub tratament. 

Prințesa de Wales se află în primele etape ale tratamentului, medicii recomandându-i chimioterapia. Ea spune că a aflat că are cancer în urma mai multor analize, după ce a fost supusă intervenției chirurgicale din luna ianuarie. 

Într-o declarație video, Catherine spune că a avut un „șoc uriaș" la aflarea veștii și că a trecut peste „câteva luni incredibil de grele".

„Acest lucru a venit, desigur, ca un şoc uriaş, iar William şi cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa şi gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii", a spus ea. Catherine a spus că ea şi soţul ei, prinţul William, au avut nevoie de timp pentru a explica situaţia celor trei copii ai lor, George, care are 10 ani, Charlotte, 8 ani, şi Louis, 5 ani.

„După cum vă puteţi imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenţie chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte şi Louis într-un mod adecvat pentru ei şi să îi asigurăm că voi fi bine", spune Kate.

Cu toate acestea, prințesa Kate încearcă să rămână pozitivă și spune că este bine. „Sunt bine și devin mai puternică în fiecare zi", spune Kate.  Printre altele, Kate a spus că în luna ianuarie, când a fost supusă unei intervenții chirurgicale, nu era diagnosticată cu cancer. „Testele efectuate după operație au constatat că cancerul era prezent. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o ședință de chimioterapie preventivă și acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament", a declarat prințesa. „Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rog să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri", a mai spus Kate.

Declarația dată de prințesa de Wales a fost înregistrată la Castelul Windsor, acolo unde Kate s-a refugiat după operația abdominală. Catherine a mai spus că recuperarea după operația abdominală a durat ceva timp și că prioritatea sa este acum familia. Ea a spus că ea și familia ei au ne nevoie acum de „timp, spațiu și intimitate".

BBC transmite că nu se așteaptă ca prinții de Wales să participe la slujba din duminica Paștelui alături de ceilalți membri ai familiei regale britanice. Prințesa de Wales nu a mai fost văzută participând la un eveniment oficial de la Crăciun. 

Potrivit Palatului Kensington, Kate se va întoarce la îndatoririle regale în funcție de sfaturile medicilor ei, în timp ce va face chimioterapie.

Vizualizări: 2,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: