“Manifestul“ lui Mihai ȚOPESCU, la Château de Beloeil din Belgia

„Manifest“, un proiect artistic început în 2017 de artistul vizual Mihai Țopescu în pădurea de la Poenari, județul Gorj, ca demers artistic împotriva poluării mediului, continuă acum în Belgia.

„Intervenția din 2017 în Pădurea Poenari, Gorj, România, unde am vopsit 600 arbori în diferite culori ecologice a fost un act artistic împotriva defrișărilor masive de păduri. Au urmat o serie de video-instalații, performance și fotografii folosind „elemente colorate“ cilindri, prisme montate fie pe un munte, pe un deal, pe lac, pe mare, în păduri, pe stradă, în muzee sau spații publice având același mesaj social. Lupta împotriva poluării mediului. Multitudinea de culori sunt energiile cromatice a celor care se implică în acest manifest, iar elementele simbol sunt Forța și Unitatea de acțiune”, a spus Mihai Țopescu.

Institutul Cultural Român și Festivalul de Artă EUROPALIA organizează în data de 18 Iulie 2019, la Château de Beloeil, Belgia, ora 20.00, vernisajul Proiectului artistic MANIFEST al artistului vizual Mihai Țopescu, artist care a primit pe 25 aprilie „Meritul Cultural” clasa a III-a de la președintele Klaus Iohannis.

Vizualizări: 644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: