Festivalul studenţilor, la cea de-a treia ediţie

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Naţional „Studenţiada” va începe astăzi, printr-o serie întreagă de manifestări menite să-i informeze, să-i distreze şi să-i provoace pe tinerii din judeţ la tot felul de activităţi creative. Evenimentul dedicat studenţilor va dura o săptămână şi va cuprinde activităţi de educare non-formală, activităţi culturale, târg de joburi, campanii de sănătate, acţiuni ecologice, expoziţii de pictură  robotică, activităţi sportive şi de divertisment precum şi întâlniri cu ONG-urile de tineret din judeţ.

Festivalul este organizat de către Liga Studenţilor din Universitatea ”Constantin Brâncuşi” (LSUCB) şi se va încheia pe 2 noiembrie. La nivel naţional, ”Studenţiada” se află la cea de a 4-a ediţie şi se va desfăşura în alte 10 centre universitare din ţară, respectiv Arad, Bacău, Bucureşti, Craiova, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Timişoara, Petroşani şi Reşiţa.

 Activităţile vor începe astăzi cu o campanie antidrog, organizată în centrul oraşului. Pe parcursul săptămânii, va mai avea loc o campanie de prevenţie a cancerului de col uterin, o campanie antitabac şi anti SIDA. La campania antitabac vor lua parte şi micuţii preşcolari, care vor face un marş prin centrul oraşului împotriva acestui viciu. De asemenea, tinerii care doresc să-şi găsească un loc de muncă pot participa la un târg de joburi, unde vor putea discuta cu reprezentanţii diferitelor societăţi comerciale. Ei pot beneficia şi de un training prin care pot obţine mai multe informaţii legate de managementul organizaţional şi de scriere a propunerilor de proiecte. Studenţii talentaţi îşi pot arăta latura creativă prin realizarea unor lucrări personale care vor fi prezentate în cadrul expoziţiilor PicDeGra şi Robotica, organizate în incinta Facultăţii de Inginerie.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: