Fetiţă de 13 ani, atacată cu un cuţit pe un câmp din Cărbuneşti

O fetiţă de 13 ani din Târgu Cărbuneşti a trecut prin momente de groază săptămâna trecută, după ce un bărbat necunoscut i-a ţinut calea când se întorcea de la şcoală şi a ameninţată-o cu un cuţit. Tatăl minorei spune că de vină pentru această situaţie este conducerea şcolii, care nu le asigură elevilor microbuz şcolar în fiecare zi, iar cei care fac naveta sunt obligaţi să meargă zilnic kilometri întregi pe picioare. Directorul Şcolii Generale din Târgu Cărbuneşti, Ion Cioplea, se apără şi spune că microbuzul şcolar este administrat de primărie.

Fetiţa se întorcea spre casă, în satul Ştefăneşti, cu un grup de colegi, însă pe câmp, în apropierea râului Gilort, a fost atacată cu un cuţit de un bărbat îmbrăcat în negru. Salvarea fetei a venit din partea unui coleg mai mare care a pus mâna pe un par şi i-a aruncat bărbatului cuţitul. „Nu sunt microbuze pe traseul acesta. Decât să păţească fata ceva mai bine o ţin acasă. Noi stăm în Ştefăneşti. Merge fata şapte kilometri pe jos. Merge pe zăvoi, trece o punte, trece râul Gilort şi nu sunt case. Norocul a fost că un coleg de al ei mai mare a fost mai îndrăzneţ, a pus mâna pe un par şi s-a dus şi i-a dat peste mână de i-a sărit cuţitul din mână. Era tânăr, îmbrăcat în negru, că i-a mai alergat pe copii”, a declarat Viorel Popescu la Radio Infinit.

Directorul şcolii: „Nu ştiu dacă este adevărat”

Conducerea şcolii din Târgu Cărbuneşti refuză să creadă cele întâmplate crezând că sunt mai degrabă scorniri ale copiilor. Asta în ciuda faptului că directorul şcolii, Ion Cioplea, mărturiseşte că microbuzul lipseşte mai tot timpul pentru că este folosit şi la transportul echipei de fotbal. „Microbuzul venea, dar copiii s-au grăbit să plece. Trebuiau să mai aştepte vreo 20 de minute. Microbuzul este pentru transportul elevilor, dar fiind administrat de primărie mai este folosit şi pentru alte treburi. Era lumină, erau oameni pe câmp, nu ştiu dacă este adevărat”, a declarat Ion Cioplea, directorul şcolii.

AMENDĂ

Cert este că nici vineri microbuzul şcolar nu a circulat şi asta pentru că a fost surprins în trafic transportând pensionari în loc de elevi. Ion Cioplea mărturiseşte că microbuzul a fost folosit pentru o excursie a pensionarilor la Băile Govora, dar a fost oprit de Poliţia Rutieră şi i-au fost reţinute plăcuţele iar şoferul a fost amendat cu 40 de milioane de lei vechi.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: