Filip: Cariera Peşteana se-nchide într-un an

Cariera Peşteana se închide într-un an, avertizează primarul din Rovinari, Dorin Filip. Îngrijorarea acestuia este pentru cei 1200 de mineri ce ar rămâne pe dinafară şi pentru directorul Alexandru Baria, care a fost numit şef peste o carieră falimentară. Filip este contrazis însă de liderul de sindicat Dan Pârvulescu, acesta menţionând că bazinul Roşia-Peşteana este bogat în cărbune.

 „L-au schimbat în trei luni din 5 locuri. Cred că unele numiri s-au făcut pe criterii politice. Domnul Braia era un profesionist cu vechime în minerit, l-au dus la Peşteana pentru că este o unitate care se va închide”, a declarat primarul Filip la Radio Infinit.

Alexandru Braia a fost director la Rvinari, apoi a fost mutat la Roşia şi acum la Peşteana. Directorul nu vrea să comenteze prea mult afirmaţia primarului Dorin Filip, menţionând că s-a adaptat la Peşteana pentru că a lucrat în Bazinul Minier Roşia Peşteana. De asemenea, Braia confirmă că viaţa carierei Peşteana este mai scurtă decât a celorlalte din Divizia Minieră. „Este adevărat că preţul pe cost e mai mare aici faţă de alte cariere. Nu ştiu pentru câtă perioadă mai e zăcământ însă ştiu că aici e mai puţin comparativ cu restul. Nu ştiu dacă un an... Nu ştiu ce să zic“, a declarat Braia, care crede că este trimis acolo unde e mai rău.

Întrebat despre acest subiect, sindicalistul din zonă Dan Pârvulescu a declarat că cei care se pricep ar trebui să vorbească despre minerit. Pârvulescu spune că bazinul Roşia Peşteana e cel mai bogat în cărbune. „Perimetrele actuale vor fi epuizate în 8-10 ani“, a spus liderul de sindicat, adăugând că în zonă mai sunt şi alte potenţiale perimetre. „Tot mineritul trece printr-o perioadă mai grea pentru că au scăzut vânzările de energie, producem mai puţin şi atunci costul este mai mare“, a încheiat Pârvulescu.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: