Final fericit de tur pentru Pandurii

Pandurii încheie cu zâmbetul pe buze un tur de campionat extrem de aglomerat. Chiar dacă au avut de jucat meciuri în plus în Europa League şi în Cupă, gorjenii termină prima parte a campionatului pe locul 4 cu 31 de puncte. Adică cu doar 2 puncte mai puţin decât acumulase echipa lui Grigoraş în turul sezonului trecut.

Pandurii şi-au revenit din seria neagră de 4 meciuri fără victorie printr-un succes clar cu U Cluj, 3-0. Cu 31 de puncte din 17 meciuri, gorjenii rămân în urmărirea Stelei, Petrolului şi Astrei.

U Cluj e victima perfectă

Când Pandurii joacă cu U Cluj, primii pleacă mereu favoriţi. Gorjenii şi-au îmbunătăţit statistica împotriva şepcilor roşii având acum 5 victorii şi 4 egaluri din 9 meciuri. Totul după un 3-0 sec administrat duminică pe Municipal la capătul unui meci dominat clar de gorjeni. Putea fi 4-0 dacă brigada condusă de Balaj nu anula un gol marcat de Eric la mai bine de un minut după ce acesta fusese înscris. Până la urmă s-a elucidat misterul acelei decizii. Nu era vorba că Shamsin a venit din afara terenului ca să participe la fază, ci că a venit din poziţie de ofsaid iar asistentul Sebastian Gheorghe nu a fost atent la el tocmai pentru că primea îngrijiri medicale la marginea terenului. Reluările TV au demonstrat că Shamsin a venit din ofsaid la faza respectivă petrecută la 1-0. „A fost un moment de cumpănă cu golul acela anulat, poţi să revii, dar nu după atâta timp. Dar şi Eric, dacă nu stătea cu festivisme, începea jocul şi nu cred că-l mai anula după aia. Putea să se termine rău. Poate că arbitrul a avut dreptate, dar nu vii după 10 minute şi spui: stai că am greşit”, crede Marin Condescu. „Shamsin a venit din ofsaid la acea fază, asistentul şi-a făcut până la urmă analiza şi a luat decizia corectă. Jocul nu se reluase încă. Arbitri au fost impecabili la acest meci”, e de părere Eugen Pîrvulescu, fost arbitru asistent în Liga 1.

Legile jocului prevăd că un arbitru poate reveni asupra unei decizii atâta timp cât jocul nu s-a reluat sau terminat, ceea ce nu a fost cazul aici.

„La 3-0 nu prea sunt multe de spus. Felicit Pandurii şi pentru parcursul din Europa şi pentru ce au realizat anul trecut şi anul acesta. Este o echipă puternică, bună. Noi am venit la victorie, dar cu o echipă mare dacă nu dai gol când ai ocazii, te taxează.”  Mihai Teja, antrenor U Cluj

Mulţumiţi la final de tur

Pandurii trag linie la final de tur şi analizează. Trupa lui Pustai a acumulat 31 de puncte, o zestre bună având în vedere şi cele 11 meciuri europene de până acum, dar şi cele 3 partide din Cupă care au transformat programul într-un infernal. „Am încheiat un tur, am jucat 31 de jocuri oficiale, e foarte mult, şi totuşi am acumulat 31 de puncte. Tragem linie şi spunem că a fost un an foarte bun pentru noi. E bine că am trecut de bariera de 30 de puncte”, crede Pustai. „Avem 31 de puncte, eu personal sunt mulţumit. Normal că ne pare rău, ne-au scăpat printre degete câteva meciuri, câteva puncte, dar una peste alta suntem mulţumiţi de cele 31 de puncte şi de parcursul din Europa”, crede şi Pîrvulescu.

33 – de puncte aveau pandurii la finalul turului ediţiei trecute de campionat cu Grigoraş pe bancă, adică cu numai 2 puncte mai mult decât acum. Echipa nu juca atunci în Europa şi ieşea din Cupă încă din optimi, nu sferturi

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: