Finanțare pentru mai multe investiții în infrastructură

Mai multe proiecte au fost depuse de către autoritățile locale din comuna Câlnic la Ministerul Dezvoltării pe programul Anghel Saligny. Acestea vizează asfaltarea mai multor drumuri în satele unde există introduse utilitățile precum și extinderea rețelelor de canalizare în toată comuna. Odată realizate aceste investiții, autoritățile așteaptă bani și pentru racordarea gospodăriilor la aceste utilități.

Comuna Câlnic ar avea nevoie de aproximativ 400.000.000 de lei pentru asfaltarea mai multor drumuri sătești și comunale. ”Am făcut acest proiect pe Anghel Saligny pentru că se oferă finanțare în special pentru zonele unde avem introdusă apa și canalizare. În plus mai avem segmente de drum între sate, sau ulițe care trebuie asfaltate. Dacă primim această finanțare eu cred că infrastructura rutieră din Câlnic este ca și rezolvată”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul din Câlnic.

Un alt proiect îndrăzneț al autorităților locale din Câlnic este extinderea sistemului de canalizare în toate satele. ”Aici avem nevoie de o finanțare ceva mai mare, de aproximativ 900.000.000 de lei. Rețeaua va fi extinsă în satele Stejerei, Câlnicul de Sus, Didilești, Vâlceaua, Pieptani și Hodoreasca. O dată făcută investiția, venim cu asfaltarea și este totul în regulă în toată comuna”, a mai precizat primarul

Mai mult decât atât, localnicii din Câlnic nu ar trebui să-și facă griji în ceea ce privește racordarea gospodăriilor la utilități, pentru că autoritățile locale vor suporta și aceste costuri. ”Tot prin Anghel Saligny, noi ne dorim să facem și racordurile gospodăriilor la sistemele de apă și canalizare. Se fac extinderi noi, au mai fost reabilitate niște rețele și trebuie refăcute și aici racordurile”, a mai spus Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: