Firma care a licitat pentru Centura Târgu Jiu, câștig în instanță cu CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a pierdut, în instanță, prima bătălie cu societatea care a licitat lucrarea de la Centura Municipiului Târgu Jiu. Astfel, firma se poate apuca de lucrare, susține primarul Marcel Romanescu, asta în cazul în care CNAIR nu va ataca decizia instanței.

Vești bune privind varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. De mai bine de 2 ani de când lucrările la această investiție au fost oprite, firma care a licitat lucrarea a avut un prim câștig în fața Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Decizia a fost luată de către Tribunalul București. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că, în cazul în care CNAIR nu va contesta decizia judecătorilor din Capitală, firma se poate apuca de lucrare.

”Societatea Secol, cea care s-a prezentat direct la licitație, a câștigat procesul pe care l-a înaintat împotriva CNAIR. Dacă nu se va face apel, firma va putea în câteva luni să se apuce de lucrare. Nu știm la momentul acesta ce se va întâmpla, am înțeles că mai există o cale de atac pentru CNAIR. SECOL SRL a câștigat procesul în sensul că se reia procedura, nu în sensul că a fost declarată câștigătoare. A fost descalificată pe baza unui certificat de nonconformitate, nu pe oferta pe care a făcut-o pentru centura Municipiului Târgu Jiu. Așadar, firma este cu oferta pe masă, iar de la momentul în care hotărârea rămâne definitivă comisia poate declara oferta câștigătoare”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Centura ocolitoare a municipiului va fi construită pe DN 66, care traversează Târgu Jiu de la sud la nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN 67D, însă de ani buni aceasta a fost lăsată în paragină.

Vizualizări: 2,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: