Șapte ani de pușcărie pentru un pumn. Și despăgubiri de peste 500.000 lei!

Un bărbat din comuna gorjeană Văgiulești a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte. Victima sa a murit pe patul de spital, după ce a primit un pumn în față. Instanța a decis ca rudele tânărului decedat să primească despăgubiri morale de mai bine de jumătate de milion de lei. Sentința nu este definitivă.

Conflictul a avut loc în seara zilei de 6 octombrie 2019. Ionuț Constantin Tucă a intrat într-o dispută cu un vecin, care l-a lovit cu pumnul.

În cădere, tânărul s-a lovit la cap și a leșinat. A fost dus la spitalul din Motru, apoi la Craiova. După o săptămână de comă, Ionuț a murit, decesul fiind declarat pe 14 octombrie. Avea doar 27 de ani și era tatăl un copil.

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost pus sub control judiciar pentru 30 de zile.

Gabriel Viorel Neghină și-a recunoscut fapta. El a fost condamnat, în primă instanță, la 7 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Pentru pierderea suferită, familia lui Ionuț Tucă va primi despăgubiri de peste 500 de mii de lei. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile Tucă Constantin şi Tucă Loredana Ionelia şi obligă inculpatul la suma de 20.000 de lei reprezentând despăgubiri materiale şi la suma de 500.000 de lei reprezentând despăgubiri morale”, se arată în sentința Tribunalului Gorj, din 5 mai.

În plus, instanța l-a obligat pe inculpat să achite suma de 10.075 lei către Spitalul Clinic de Urgență Craiova, reprezentând cheltuieli de spitalizare ale victimei Ionuţ Constantin Tucă, internat în perioada 7-14 octombrie 2019, la Secţia Neurologie.

Sentința poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 5,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: