Fiscul a blocat conturile primărie Bîlteni

Primăria Bîlteni are din nou conturile blocate. Trezoreria Gorj a decis blocarea sumelor defalcate din TVA ca urmare a neachitărilor datoriilor învechite pe care unitatea administrativ teritorială le înregistrează la diverşi furnizori. Datoriile mai vechi de 90 de zile pe care va trebui să le achite ajung la aproape 300 mii lei. Până va reuşi să-şi deblocheze conturile, primăria Bîlteni va putea face plăţi doar din veniturile proprii.

Pentru că nu şi-a redus arieratele cu 5%, aşa cum cere legea, primăria Bîlteni s-a ales cu conturile blocate de Trezoreria Gorj, pentru a treia oară în acest an. “În acest moment comuna Bîlteni nu a îndeplinit obligaţia de a-şi reduce arieratele faţă de luna precedentă şi sunt sistate cotele şi sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat până la plata arieratelor. Sumele de plată ale comunei Bîlteni sunt de 291 mii lei”, a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorier şef, Trezoreria Gorj.

Cotele şi sumele defalcate vor putea să fie folosite însă pentru plata arieratelor. Primarul din Bîlteni spune că se bazează pe aceşti bani pentru a reduce din datoriile învechite. Numai că sumele pe care primăria le primeşte lunar nu vor fi suficiente pentru deblocarea conturilor. „Este o procedură care se face în fiecare lună. Am achitat arierate când am primit cotele. În fiecare lună ne facem cerere de angajament pentru plata arieratelor şi asta facem. Am avut investiţii în comună, contracte în derulare şi acesta este motivul pentru care există şi arierate. Noi primim cote în jur de 170 mii pe lună, din care ne plătim salariile şi restul plătim arieratele pe care le avem de achitat către mai multe firme pentru lucrările executate”, a explicat Gheorghe Păsărin, primarul comunei Bîlteni.

La nivelul judeţului Gorj, arieratele totale pe care le înregistrează primării sunt de 14.122.000 din care 5.787.000 sunt aferente programelor naţionale iar restul reprezintă arierate proprii. 

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: