Flăcări de câţiva metri la mansarda unui bloc din Târgu Jiu

Acoperişul unui bloc a ars în proporţie de 200 de mp, cauza incendiului nefiind încă stabilită. A fost nevoie de 5 echipaje pentru stingerea incendiului. Nu au fost victime, dar locuinţele au fost distruse apa folosită pentru stingerea focului. Locatarii dau vina pe firma care face lucrări la anveloparea blocului, societatea Primacons Slatina.

Noapte de groază pentru locatarii unui bloc din zona centrală a municipiului, situat chiar vizavi de spitalul de pe Tudor. Un incendiu de proporții a cuprins în noaptea de sâmbătă spre duminică mansarda blocului, locatarii ieșind singuri sau evacuați de pompieri, din fericire neexistând victime. Alarma s-a dat cu puțin înainte de miezul nopții, când oamenii au observat flăcările și au sunat la 112 după ajutor. Mai multe echipaje de la pompieri s-au mobilizat și au început imediat evacuarea locatarilor, unele apartamente fiind deja goale.

Flăcări de câţiva metri

Oamenii au ieșit în pijamale în stradă, încercând să se ferească de flăcările uriașe care mistuiau totul deasupra lor. „Pocnea totul și am ieșit afară. Erau flăcările de câțiva metri. Apoi au venit pompierii.  Era foc mare. S-a speriat toată lumea, am ieșit afară care cum eram îmbrăcați și așteptăm să se termine totul ca să revenim în case”, a spus unul dintre locatari. În zona spitalului și a Tribunalului Județean traficul rutier a fost imediat blocat de către polițiști, zeci de oameni venind din diverse cartiere pentru a urmări ce se întâmplă. Au ieșit în stradă până și pacienții de la spital, alarmați de sirenele pompierilor. „Am văzut flăcări mari, dar am auzit sirenele sunând și mi-am dat seama că e ceva rău. Am ieșit și am văzut un foc mare, dar văd că acum îl sting pompierii”, a spus unul dintre pacienții aflați în stradă. La fața locului ISU Gorj a mobilizat toate echipajele care erau pe Târgu Jiu, dar a fost cerut sprijin și de la subunitățile de la Motru și Bumbești Jiu.

Acuzaţii la adresa firmei executante

Adjunctul inspectoratului, Traian Șuță, s-a deplasat la fața locului și a coordonat direct intervențiile subordonaților săi, în circa o oră focul fiind lichidat. „Au fost evacuați locatarii de la etajele superioare după ce, inițial, casa scării fusese inundată cu fum. Ulterior, prin crearea unui căi de ventilație, fumul s-a degajat și nu a mai ridicat probleme. Au ars aproximativ 200 mp de acoperiș, iar cauza este în curs de stabilire”, a precizat adjunctul ISU Gorj.

Cauza incendiului va fi stabilită în următoarele zile de către o comisie de anchetă, până atunci locatarii povestind că o echipă de muncitori lucrase sâmbătă pe bloc la mansarda acestuia. „Ar fi mai bine să vă interesați cine a făcut lucrările, cum s-au făcut, că sunt de proastă calitate. Nu se poate așa ceva, mai ales că suntem familii cu copii mici care a trebuit să ieșim în stradă în miezul nopții. Nu s-a învățat nimic din tragedia de la București. Doamne ferește să fi fost mai rău. Nu e nimeni de pe la Primărie pe aici să se intereseze de lucrări. S-au făcut lucrări proaste și de asta s-a ajuns aici”, a răbufnit unul dintre locatari, în zilele următoare fiind așteptate rezultatele anchetei deschise pentru a stabili cauzele incendiului de sâmbătă noaptea.

Lucrările de anvelopare a blocului sunt executate de societatea Primacons Slatina, aceeaşi care face şi lucrările la sala de sport. Primacons a mai făcut şi alte lucrări în Gorj, printre care şi telescaunul de la Rânca.

Galerie foto



Vizualizări: 1,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: