Floarea şi Habitu, confruntarea finală la Tribunal

Procesul în care Aristică Doru Şerban este judecat, printre altele, pentru cămătărie, şantaj şi ameninţare ar putea avea primăvara aceasta un verdict, la un an de la începerea cercetărilor ce au dus la arestarea preventivă a inculpatului până acum o săptămână şi ceva. Ieri, pentru prima dată de când a fost trimis în judecată, inculpatul, mult mai cunoscut sub numele de Habitu, a venit liber la proces, în timp ce denunţătorul său, Dan Radu Floarea, a fost adus de Poliţie, întrucât a tot lipsit la termenele anterioare, ambii fiind confruntaţi în faţa judecătorului de caz.

Atât Aristică Doru Şerban, cât şi Dan Radu Floarea au venit la Tribunal cu soţiile, ambele pentru a-şi susţine jumătăţile, dar în calităţi diferite. Dacă pe Floarea l-au adus poliţiştii încă de la prima oră a zilei, împreună cu soţia sa Manuela, Habitu a venit şi el la Tribunal dis de dimineaţă, aşteptând alături de Marioara Şerban ca dosarul să fie strigat. A avut de făcut o completare la articolele din presă pe care le-a citit în perioada în care a fost în spatele gratiilor, fiind convins că jurnaliştii nu ştiu tot adevărul, deşi scriu în baza rechizitoriului şi a declaraţiilor din dosar. „Floarea nu-i denunţătorul meu! Alea-s prostii, pe mine m-a arestat procurorul Moţa în baza unei plângeri de-a mea depusă împotriva lui Floarea. Mi-a zis că m-am întâlnit cu nu ştiu ce martor şi că nu trebuia şi aşa a decis el că e mai bine ca eu să fiu arestat. Păi câţi bani a luat Floarea de la mine…”, a spus Habitu.

Împrumuturi de zeci de miliarde

Problema banilor a rămas de actualitate şi la confruntarea directă dintre Floarea şi Aristică Doru Şerban, afaceristul denunţător declarând vehement că el i-a restituit lui Habitu toate sumele pe care le-a împrumutat de la acesta, ba i-a mai plătit şi dublul împrumutului, iar creditele tot nu au fost stinse, ceea ce l-a determinat să apeleze la autorităţi. Surprinzător, Floarea l-a vorbit de bine pe Habitu, spunând că „era corect” în relaţiile cu el, atât de corect încât afaceristul nu ţinea evidenţa sumelor pe care le restituia la împrumuturile luate. Acum spune că aşa a ajuns să plătească peste dublul sumei luate. Dacă a împrumutat 203.000 euro şi vreo 10 miliarde de lei vechi, a dat înapoi 42 de miliarde de lei vechi, plus o cesiune de creanţe de 20 de miliarde şi creditele tot erau considerate neachitate. Habitu susţine în schimb că l-a împrumutat pe Floarea cu bani, ca între foşti prieteni, şi nu şi-a mai văzut sumele înapoi, despre dobânzi exagerate nici vorbă.

Ameninţată şi înspăimântată

Aşa s-a prezentat în faţa judecătorului de caz soţia lui Floarea, Manuela, audiată şi ea ca parte vătămată. A menţionat că se temea nu doar pentru siguranţa sa, ci mai ales pentru cea a soţului şi a copiilor celor doi. Manuela Floarea a menţionat şi că nu a aflat de împrumuturile soţului decât după ce Habitu a început să sune acasă şi să o ameninţe, dar şi după ce a văzut SMS-uri cu ameninţări primite de la acesta de Dan Radu Floarea. Ea a precizat că Aristică Doru Şerban începuse s-o urmărească şi s-o ameninţe, la dosar existând două înregistrări ale discuţiilor telefonice între cei doi în care Habitu dă de înţeles că nu se teme de soţii Floarea, pe care-i considera „securişti”. Interceptarea discuţiilor a fost făcută de SRI, dar şi Habitu şi Manuela Floarea se suspectau reciproc de faptul că îşi înregistrează unul altuia convorbirile, conţinutul acestora fiind greu de reprodus din cauza limbajului dur şi a ameninţărilor proferate.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: