Florescu le răspunde primarilor: Prefectul nu este politic!

Prefectul Ciprian Florescu a comentat situaţia din mai multe primării din Gorj. Florescu a negat faptul că verificările pe care le-a dispus la Albeni ar avea substrat politic, aşa cum îl acuză primarul Stan. Prefectul a comentat şi situaţia de la Bolboşi, unde primarul s-a plâns că aproape toate titlurile de proprietate emise sunt greşite, dar şi pe cea de la Samarineşti, unde primarul este în funcţie, deşi a fost declarat incompatibil.

Reporter: Primarul din Albeni, Ionuţ Stan, susţine că aţi trimis Corpul de Control la ordin politic. Cum comentaţi?

Ciprian Florescu: În acest moment, prefectul nu este politic. Prefectul nu primeşte comenzi politice. Atâta timp cât cetăţenii lasă petiţii fie în scris, fie verbal, fie în spaţiul online, care privesc activitatea primarului şi pe cea a angajaţilor Primăriei Albeni, este de datoria mea să verific dacă aceste petiţii se confirmă sau nu. Controlul nu are absolut nicio legătură nici cu poveştile trăite în viaţa privată de vreun primar, nici cu alte chestiuni, aceste verificări se fac strict pe relaţie instituţională. Dacă tu, primar, ai toate lucrurile puse în regulă, nu ştiu de ce trebuie să creezi atâta tevatură şi să te victimizezi că, vezi Doamne, prefectul răspunde unui ordin politic şi îţi trimite Corpul de Control pe cap. Şi la Instituţia Prefectului a venit Corpul de Control al primului ministru, cum ar fi fost să ies eu să spun că este nu ştiu ce tentă în verificările respective.

Reporter: Cum vedeţi declaraţia primarului din Bolboşi, care susţine că aproape toate titlurile de proprietate sunt greşite?

Ciprian Florescu: Ceea ce întâlnim la Bolboşi cred că este o exagerare a primarului, iar ceea ce este bine de ştiut este faptul că titlurile de proprietate pe suprafeţele retrocedabile solicitate în termenele legale de către proprietari sunt emise ca urmare a unei documentaţii elaborate şi puse la punct de comisiile locale de fond funciar. Ori fiecare comisie locală de fond funciar are un preşedinte, acel preşedinte este chiar primarul. Ca atare, îi transmit domnului primar că nu este singura Unitate Administrativ Teritorială cu probleme de fond funciar, dar înainte să iasă public şi să sperie oamenii că toate titlurile sunt eronate, ar fi bine să îşi facă ordine în propria ogradă, să vadă despre ce este vorba şi, eventual, ca să nu fiu imperativ, să vină spre Instituţia Prefectului şi spre Comisia Judeţeană de Fond Funciar cu solicitări de modificare a titlurilor de proprietate.

Reporter: Când îşi va pierde mandatul primarul din Samarineşti, declarat incompatibil?

Ciprian Florescu: Încercăm să grăbim această situaţie, pentru că ştim care sunt cutumele. În unităţile administrativ teritoriale există secretari care pot să se agaţe de fel şi fel de chestiuni, şi ele legale, pentru a prelungi un astfel de proces. Până la urmă, soarta este aceeaşi, atâta vreme cât există o hotărâre definitivă, irevocabilă, în ceea ce priveşte starea de incompatibilitate sau de conflict de interese al unui primar, este clar că ordinul prefectului trebuie să existe.

Vizualizări: 734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: