Pandurii, fuziune cu echipa lui Sarcină? Ce spune Golea!

Administratorul special de la Pandurii, Marin Golea, a spus că sunt discuţii incipiente pentru o fuziune cu Luceafărul Oradea, echipă finanţată de Nicolae Sarcină, în cazul în care Pandurii ar fi în poziţie de retrogradare. Golea a spus într-un interviu la Radio Infinit că pe noul stadion va juca Pandurii, clubul având un contract de comodat care poate fi prelungit până în 2024.

Reporter: Se aude că, dacă Pandurii retrogradează, ar putea fuziona cu Luceafărul Oradea, pentru a rămâne în Liga a II-a. Este posibil?

Marin Golea: Nu pot să vă spun în momentul de faţă nimic, pentru că au fost aşa, nişte aluzii, nişte discuţii incipiente. În funcţie de ce se întâmplă în Liga a II-a şi probabil ce se va întâmpla în Liga a III-a, vom vedea dacă se va concretiza un astfel de demers.

Rep.: Dar sunt pure speculaţii sau chiar se poate întâmpla?

Marin Golea: Se poate întâmpla, pentru că se investeşte în cele două echipe, cred. Ştiţi că iniţial dumnealor veniseră să se asocieze cu noi, după aceea au renunţat. E foarte greu pentru orice patron să ţină două echipe şi probabil se gândeşte la o fuziune, dar probabil şi în funcţie de rezultatele pe care le au în competiţii.

Rep.: Practic Nicolae Sarcină vrea să joace cu una din echipe pe municipal.

Marin Golea: Mă gândesc că ăsta e unul din aspectele la care s-a gândit, pentru că un stadion trebuie gestionat de oameni care se pricep. Consilierii municipali nu au timp de aşa ceva. Este foarte greu să găseşti oameni competenţi. Oricum trebuie o echipă care să joace aici.

Rep.: Pot fi şi echipe din afara Gorjului care să joace la Târgu Jiu?

Marin Golea: Da, când am fost la alegerile de la FRF, cei de la Hermannstadt ziceau că vin la noi să joace. M-aş bucura, sunt oferte, sunt echipe care vor să joace pe un asemenea stadion, dar e greu cu deplasarea. Nici nu ne gândim la aşa ceva, vrem să jucăm noi. Pandurii e un brand. Stadionul este al pandurilor, indiferent ce se speculează. Avem contract de comodat pe care îl vom prelungi până în 2024. Noi oricum intenţionăm să facem un demers la cei care au construit stadionul să ne pună terenul la dispoziţie, pentru că terenul este al nostru. Vrem ca echipa să poată face un antrenament - două pe iarbă.

Rep.: Aţi purtat discuţii cu primarul Romanescu pentru prelungirea contractului de comodat până în 2024?

Marin Golea: Nu. Dar nu depinde de dumnealui. Este un efect legal, odată ce s-a întrerupt activitatea noastră din cauza lucrărilor de modernizare, este normal ca acest contract care era valabil până în 2020 să fie prelungit. Noi investisem în stadion, am făcut instalaţia de încălzire a terenului, vestiarele le adusesem la un nivel peste ce este acum după modernizare.

Vizualizări: 3,586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: