Florescu nu mai vrea cozi la ghişee

Prefectul Ion Florescu le-a cerut şefilor intituţiilor de control din judeţ să îşi organizeze activitatea astfel încât cozile să fie cât mai mici la ghişee. Problema respectivă a fost discutată la şedinţa lunară a Comisiei Judeţene de Dialog Social, acolo unde inclusiv fostul subprefect Eugen Vâlceanu s-a plâns de birocraţia de la instituţiile de stat. Omul de afaceri a spus că nu exprimă nemulţumirile respective în nume propriu, ci în cel al colegilor care i s-au plâns de felul în care sunt trataţi la instituţiile de control.  Vâlceanu a dat ca exemplu colegi de-ai săi care au primit invitaţie la diferite organisme de control, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, în cazul de faţă, fără ca inspectorul să fie prezent. "Au venit oamenii cu microbuzul de documente şi la instituţie nu era nimeni sau era coadă", a menţionat acesta, şeful ITM Gorj, Traian Pătrăşcoiu spunând că, probabil, cazul este unul mai vechi, dinainte de a prelua el şefia unităţii. Acesta mai spune că doar câteva zile din lună sunt mai aglomerate la ITM, atunci când toată lumea trebuie să depună anumite documente, în restul neputând fi vorba de îmbulzeală.
 Preşedintele Federal Coop Gorj, Ilie Turtoi, i s-a plâns şi el prefectului de nenumăratele controale pe care le primeşte, de faţă fiind şi reprezentanţi ai instituţiilor vizate de criticile respective. "E mai rău ca înainte de 1989 pentru că atunci venea inspectorul şi se legitima, îţi spunea ce doreşte, îl omeneai eventual cu o cafea şi nu era atâta nebunie ca acum. Păi acum toţi care vin în control vor să stea de vorbă numai cu şeful, ori eu nu pot să fiu prezent peste tot la zecile de magazine pe care le avem noi în municipii sau în judeţ. Am şi dat o dispoziţie internă ca cei de la magazine să nu mai dea relaţii de acest gen. Am primit amenzi peste amenzi, dar fără temei pentru că le-am contestat la instanţă şi le-am câştigat pe toate. Pot spune că anul acesta nu avem nicio amendă de plătit, deşi ne-au tot fost date, dar, cum v-am spus, fără temei. Numai că, uite, pierzi timp pe la instanţe, pierzi timp cu inspectorii să le prezinţi tot felul de hârtii. Unii mi-au dat amendă că nu era inscripţionată o găleată. Păi e vina mea? Eu vând găleata, să-l amendeze pe producător că nu ştiu eu ce trebuie să scrie pe găleata aia. Lucruri din astea se întâmplă la controale", povesteşte şeful Federal Coop.
 În acest context, Ion Florescu a cerut o regândire a activităţii instituţiilor vizate de criticile respective, astfel încât numărul celor nemulţumiţi să fie cât mai mic. "Nu cred că nu puteţi găsi căi de comunicare astfel încât să nu fie interpretată o acţiune a uneia sau alteia din părţi ca lipsă de respect. Aşa cum vreţi să fiţi respectaţi, respectaţi şi dumneavoastră. Nu văd că poate fi conceput să chemi cetăţean sau reprezentant de firmă la ghişeu şi să facă coadă. Nu pot concepe că se poate întâmpla să cheme pe cineva la el şi el să nu fie acolo. Se poate întâmpla să fie o situaţie, dar poţi contramanda întâlnirea eventual pentru că altfel faci de râs şi instituţia şi păgubeşti şi firma, al cărei angajat pierde timp, ori ştim că timpul este scump pentru toată lumea", spunea ieri prefectul.
 


Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: