Încă un fost ofiţer de Poliţie a devenit membru de partid

Fostul şef al Poliţiei din Târgu Cărbuneşti, Gelu Bâjnea, a devenit politician, după ce s-a înscris în PSD. El nu este singurul care şi-a descoperit o asemenea pasiune după încheierea socotelilor cu fostul loc de muncă, în Gorj existând şi alţi foşti ofiţeri sau subofiţeri deveniţi politicieni, unii chiar cu funcţii sau candidaturi importante.
 Fostul comisar şef din Târgu Cărbuneşti, ieşit la pensie de mai bine de un an, se declară acum un simpatizant înfocat al social-democraţilor, fiind gata să candideze chiar şi la o funcţie importantă în organizaţia locală a partidului în care s-a înscris. El spune că a făcut pasul respectiv pentru a fi aproape de fostul viceprimar PSD din Târgu Cărbuneşti, Iuliu Călina, care este şeful organizaţiei locale a social-democraţilor şi care a condus oraşul atunci când Bâjnea era comandantul Poliţiei. "Am lucrat cu domnul Călina, îl ştiu de când era viceprimar, atunci eu nu făceam politică, m-am implicat în acest domeniu de abia după ce m-am pensionat. M-am decis să mă înscriu într-un partid pentru că am convingerea că împreună cu membrii de acolo pot să fac ceva util pentru comunitate. Domnul viceprimar, fost, mi-a demonstrat că se implică în rezolvarea problemelor oraşului atunci când era în funcţie, şi, sigur, cunoscându-ne în timp, am decis acum să intru în politică alături de echipa dumnealui", spune Bâjnea.
 Fostul şef de la Târgu Cărbuneşti nu este singurul ofiţer de Poliţie din Gorj care se implică în politică după pensionare. Atunci când sunt ofiţeri activi, aceştia nu au voie prin lege să se implice în activităţile politice, poliţiştii fiind, teoretic, apolitici, deşi simpatii şi antipatii personale pot să aibă şi ei ca orice alt cetăţean. Simpatiile sau antipatiile ies la suprafaţă şi devin publice atunci când oamenii legii îşi încheie socotelile cu instituţia în cadrul căreia activează zeci de ani şi se înscriu într-un partid, asta dacă nu cumvase implică direct în afaceri, legea dându-le voie. Fostul inspector şef adjunct al IPJ Gorj, colonelul Valentin Mogoe a renunţat la uniforma de poliţie şi, după pensionare, s-a implicat în politică în calitate de avocat. El a fost şef la conservatori şi, de curând, a migrat la PNL, acolo unde un alt ofiţer, Mircea Culcea, activează în partidul în care s-a înscris odată cu Mogoe şi Gheorghe Pupăzan. Un alt exemplu de fost poliţist devenit politician este viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, care este şi lider al PRM Gorj, partid în care activează Iulian Bocşe, fost primar la Crasna imediat după ieşirea la pensie. Până anul trecut comuna Ciuperceni îl avea ca primar pe Mircea Fometescu, un alt fost ofiţer de poliţie implicat în politica social-democrată. 
 


Vizualizări: 279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: