Florescu: Prefer să nu ştie lumea cine e prefect, decât să ştie că e un prefect slab

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, fuge din nou de răspundere. Proaspăt revenit la serviciu după aproape o lună de cursuri de perfecționare și concedii de odihnă, Ciprian Florescu se declară mulțumit de activitatea sa de până acum, singurul lucru cu care s-a remarcat fiind doar ordinul 194, cel care impune anumite restricții de natură vestimentară în Palatul Administrativ, ordin pe care prefectul nu și-l asumă, atunci când nu funcționează bine.

Reporter: Au apărut din nou probleme cu regulamentul, doi jurnaliști au fost trimiși la plimbare pentru că au ajuns cu 10 minute înaintea unei conferințe de presă...

Ciprian Florescu: Vreau să înţelegeţi că nu mă fac eu vinovat de ceea ce se întâmplă, dar discuţiile pe care trebuie să le am cu cei care aplică aceste norme vor fi cât se poate de serioase. Eu îmi doresc ca acest regulament să fie înţeles foarte bine de cei care sunt obligaţi să-l aplice, iar noi, cei care trebuie să ne supunem regulilor, să ne supunem unor reguli de bun simţ, nu unor reguli draconice, pentru că nimeni n-a avut în minte să implementeze un astfel de regulament. E absurd să nu primeşti un ziarist pentru că a ajuns cu 10 minute mai devreme la o conferință de presă. Voi avea discuții și îi voi chema la mine şi pe comandantul Jandarmeriei, şi pe directorul firmei de pază.

 Rep.: Am chestionat cetăţenii municipiului Târgu Jiu dacă ştiu cine este prefect. Din şapte chestionaţi, niciunul n-a ştiut cine este prefectul de Gorj...

C.F.: Asta nu este o foarte mare problemă pentru mine, în ceea ce priveşte notorietatea persoanei mele nu-mi fac foarte mari griji, pentru că dacă vreţi să ştiţi, dacă plec pe jos de la Prefectură până la Parângul s-ar putea să fac 45 de minute. Asta pentru că mă întâlnesc cu oameni, pentru că salut, pentru că vin şi mă întreabă diferite chestiuni, ceea ce înseamnă că ştiu că sunt prefect. Cei pe care i-aţi prins dvs. nu ştiu că sunt prefect, fie vor afla, fie nu sunt interesaţi de cine conduce instituţia.

 Rep.: Sunteți mulțumit de activitatea dvs. de până acum, de când ați fost numit?

C.F.: În privinţa activității mele cred că am fost destul de activ, faptul că nu am fost foarte mediatizat nu este vina mea. Nu-mi fac foarte mari griji, până la urmă şi notorietatea asta, ştiţi cum e, şi pozitivă, şi negativă. Prefer să meargă lucrurile în Gorj şi să nu ştie lumea cine este prefect, decât să ştie că este un prefect slab sau care nu se pricepe.

Vizualizări: 1,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: