Este director de nota 9,99. De ce nu a vrut să candideze!

Constantin Târziu a fost reconfirmat în funcția de manager al Spitalului Orășenesc Târgu Cărbunești. La selecția organizată la începutul lunii, acesta a promovat concursul cu nota 9.99. A mărturisit că nu dorea să mai continue în fruntea spitalului, dar că s-a înscris la concurs pentru că nu își depusese nimeni candidatura. Târziu spune că în ultima vreme a crescut substanțial adresabilitatea pacienților față de unitatea spitalicească pe care o păstorește, fiind multe solicitări inclusiv din afara județului.

Reporter: Ați fost reconfirmat în funcția de manager al Spitalului Târgu Cărbunești. Cum ați reușit să obțineți o notă atât de mare?

Constantin Târziu: Concursul a fost anunțat într-un ziar național, în Monitorul Oficial. Eu, sincer, am așteptat să apară și alți colegi contracandidați. Chiar eram într-o situație de a nu mai participa, din motive personale pe care nu vreau să le spun, dar când am văzut situația, că nu s-a înscris nimeni, că nu e nimeni interesat, la insistențele unor colegi, a orașului și primăriei m-am înscris. Am avut o temă pe care o pregătisem de mai mult timp din cele selectate de domnul ministru acum un an, referitor la modificarea structurii spitalului, temă la care lucrez pentru că mă interesează evoluția în continuare a spitalului. Adică, nu vreau să ne oprim unde suntem. Comisia a dat acele note care nici nu știu 100% care sunt. Până la urmă nu contează nota. Una e teoria, alta e practica.

Rep.: În ceea ce privește adresabilitatea pacienților față de Spitalul din Târgu Cărbunești, care mai este situația? 

C.T.: Pacienții care se adresează sunt din ce în ce mai mulți. Adresabilitatea a crescut cam cu 10-15%, crește de la un trimestru la altul. Important este că nu vin numai din teritoriul arondat Spitalului Târgu Cărbunești. Vin și din celelalte teritorii și au început să vină și din județele limitrofe. Au început să vină mulți pacienți din zona Mehedinți, Baia de Aramă, Melinești, care aparține de Dolj. Nu vorbesc de Grădiștea, Alunu care aparțin de Vâlcea. Chiar și de la Horezu. Pentru noi, pentru medici, este o chestie foarte bună, că ne caută pacienți din județele limitrofe. Nu caută o secție anume, toate secțiile sunt căutate: Interne, Chirurgie, Chirurgie Plastică în mod deosebit, Ortopedie, Cardiologie. Sunt secții care sunt bine cotate și căutate. 

Rep.: Ne puteți spune câteva planuri pe care le aveți în ceea ce privește dezvoltarea unității pe perioada acestui mandat de trei ani?

C.T.: Încerc să realizez anul acesta transformarea compartimentelor de ortopedie și psihiatrie în secții, până la 31 decembrie.

Pacienții care apar cu infarct miocardic și cu accident vascular să fie trombolizați la nivelul spitalului și numai în situații grave și critice să fie transferați la București sau în altă parte. Acest program de tromboliză l-am demarat în parteneriat cu un consătean din Cărbunești care lucrează în Anglia și cu niște medici neurologi de la spitalele din București. Acum nu se face nici în Târgu Jiu. Nu știu dacă va fi posibil până la sfârșitul anului sau anul viitor, pentru că este un program mare, aparatura și medicația costă bani mulți. Va fi în Urgență, unde sunt medici foarte bine pregătiți și sunt dornici să facă așa ceva, împreună cu medicii cardiologi. Cu îndrumare și dotări de la niște colegi din București. Aparatura, o parte va veni gratuit, o parte va trebui cumpărată.

Vizualizări: 1,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: