Florin Cârciumaru nu mai construieşte Centrul „Brâncuşi”

Centrul „Brâncuşi” din apropierea Coloanei Infinitului nu va mai fi construit. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care o dată cu această hotărâre vrea să pună capăt şi tuturor speculaţiilor care apăruseră în ultima perioadă în jurul acestui subiect. Astfel, protocolul cu fundaţia americană ce urma să înalţe muzeul va înceta, iar în respectiva locaţie nu va mai fi ridicată vreo construcţie.

Consiliul Local al Primăriei Târgu Jiu se va retrage din parteneriatul încheiat cu americanii, în urma căruia ar fi trebuit să se construiască în apropiere de Coloana infinitului „Brâncuşi Center”. „Prin hotărâre de consiliu local s-a semnat un protocol privind construirea unui Centru Brâncuşi lângă Coloană în parteneriat cu o fundaţie din America. Şi de la data respectivă până în momentul de faţă, fiind foarte multe discuţii privind corectitudinea finanţării construcţiei respective şi pentru eliminarea discuţiilor, speculaţiilor care se fac în jurul construcţiei respective, eu am hotărât de comun acord cu factorii de răspundere din conducerea primăriei să venim cu un proiect de hotărâre în consiliul local din luna august pentru a anula vechea hotărâre, prin care Consiliul Local şi-a dat acordul pentru construcţia respectivă. Să suspendăm protocolul respectiv şi să ne retragem din parteneriat şi niciodată să nu se mai construiască pe locaţia respectivă Centrul Brâncuşi”, a anunţat Florin Cârciumaru, primarul municipiului.

CONSTRUCŢIE

Valoarea investiţiei s-ar fi ridicat la o valoare de 1,5 milioane de dolari şi s-ar fi întins pe o suprafaţă de 1400 mp. În realizarea „Brâncuşi Center-ului” urmau a fi implicate mai multe părţi: Fundaţia Coloana Infinitului, Ioana Banu Ertegun şi Ahmet Ertegun, din Bucureşti şi New York şi World Monuments Fund din New York.Presa a relatat că cedarea terenului de lângă Coloană ar însemna de fapt o afacere pentru „investitori“.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: