Gheorghe Ghimpău, performant la alergarea peste garduri

Gheorghe Ghimpău, fost director de şcoală, a făcut performanţă la alergarea peste garduri. Profesorul de educaţie fizică spune că în tinereţe, când era la liceul din Craiova, a obţinut numeroase premii la probele de 300 de metri garduri şi a visat tot timpul să înfiinţeze o astfel de echipă în Gorj. După ce a fost demis din funcţia de director de la şcoala din Bărbăteşti, Gheorghe Ghimpău s-a apucat să facă sport de performanţă cu elevii de aici.

Gheorghe Ghimpău se laudă cu performanţele din tinereţe, atinse pe când era elev la liceul din Craiova. „Eu eram alergător de 400 metri garduri şi am făcut parte din echipa care a băgat Craiova în divizia A. La Rovine Craiova am cunoscut mulţi atleţi buni şi îmi aduc aminte că am obţinut locul IV pe ţară la juniori, la proba de 300 metri garduri. Când am venit în Gorj ca profesor am vrut să fac o echipă de alergători de garduri, însă nu mi s-a oferit posibilitatea. Am primit tot timpul doar promisiuni”, spune Gheorghe Ghimpău. După ce şi-a pierdut funcţia de director de la şcoala din Bărbăteşti deoarece a fost demis din funcţie, Gheorghe Ghimpău spune că şi-a dedicat timpul pregătirii sportive a elevilor din localitate. „Am fost director cu concurs pentru că nu accept să stau cu mâna întinsă şi viceprimar la Săuleşti. În anul 2009, când Inspectoratul Şcolar Gorj era condus de Nicolae Mergea am fost demis de două ori din funcţie, în mai şi în septembrie”, menţionează acesta.

Cu elevii în portbagaj

Însă acesta este supărat pe primarul din Bărbăteşti deoarece nu îi încurajează eforturile, mai ales că acestea sunt îndreptate spre elevi. Ghimpău povesteşte că la campionatul de atletism din primăvara acestui an a fost nevoit să-i înghesuie pe cei zece elevi care participau la competiţii în maşina personală pentru a ajunge la Târgu Jiu, deoarece primarul nu l-a lăsat să folosească microbuzul şcolii. „Am pierdut locul I la tetratlon pentru că am mers la campionat cu maşina personală. Din cei zece elevi am înghesuit câţiva şi în portbagaj pentru că primarul nu a vrut să îmi dea microbuzul”, spune Gheorghe Ghimpău.  

Fiul îi urmează calea

Pasiunea pentru sport este continuată de fiul său, elev la rândul său la liceul din Craiova. „ Sunt bucuros că fiul meu a urmat aceeaşi cale, iar acum este elev în clasa a X-a la liceul din Craiova. A participat la campionatul naţional de atletism de vară de la Bucureşti. Este un elev foarte bun la sport şi ar vrea să practice săritura cu prăjina”, mai spune acesta.

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: