Inundațiile au făcut prăpăd la Peșteana

Trei gospodării din localitatea Peșteana au fost vineri inundate în urma precipitațiilor abundente din ultimele zile. La una dintre gospodării a fost nevoie chiar de intervenția unei autospeciale a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Țicleni pentru a scoate apa din casă. Oamenii ale căror case au fost afectate își plâng acum de milă după ce toată aparatura electrică s-a ars și zeci de păsări au murit înecate.

Oamenii povestesc că de mai bine de o săptămână au stat numai cu frica în sân că o să fie inundaţi şi aşa s-a şi întâmplat. Apa a intrat în toate camerele şi a făcut prăpăd. Proprietara cele mai afectate dintre gospodării spune că apa i-a ars toată aparatura electrică şi i-a omorât câteva zeci de păsări. ”Nu știu ce să mă mai fac, nu mai am nimic. În nici cinci minute s-a umplut curtea, mi-a ars toată aparatura, frigider, tot. Am copil de două luni, am copil de zece ani care a făcut atac de panică când a văzut”, a declarat Maria Copaci. Nici vecinii femeii nu au fost ocoliţi de viitură. ”A intrat în casă, ne-a nenorocit tot ce avea, canapele, covoare, tot. Mi-a omorât opt păsări, le-am aruncat cu sacul. A mai fost și în alți ani dar ca acum niciodată”, a precizat o altă localnică afectată.  

Sprijin de la ISU

Atât pompierii civili cât şi pompierii militari s-au luptat ore în şir să scoată apa din curţile oamenilor. ”Am intervenit cu un autocamion și două motopompe, o motopompă remorcabilă și una transportabilă. Situația este destul de gravă, proprietarul este destul de dezamăgit că are aproape toată locuința inundată. Pagubele rămân să fie estimate”, a declarat Alexandru Cărășel, reprezentant ISU Țicleni. Oamenii speră ca ploile să se oprească cât mai repede ca să o poată lua de la cap.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: