Fluerătoru, al doilea rechizitoriu la instanţă

Fostul lider al minerilor din zona Motru, Cristea Fluerătoru, a fost trimis în judecată din nou de către procurorii gorjeni, dar nu într-un dosar care să aibă legătură cu activitatea sa sindicală din trecut, ci una care îl plasează mai degrabă în zona oamenilor de afaceri.

Firma cu care a fost implicat şi în dosarul ce vizează modernizarea pe hârtie a drumului dintre Ploştina şi Miculeşti, Tiseco Construct SRL, este aceeaşi pentru care Fluerătoru are noile probleme penale. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj îl acuză pe acesta că a folosit facturi false în contabilitatea firmei menţionate şi, astfel, a încercat să eludeze plata către stat a unor impozite şi taxe, valoarea estimată a evaziunii fiscale fiind de 250.000 de lei.

În acest dosar fostul sindicalist a şi fost reţinut pentru 24 de ore iarna trecută, fapt care face ca, în asemenea situaţii, instanţa să dispună, de regulă, o condamnare cu suspendare a inculpatului. În cazul lui Fluerătoru lucrurile sunt însă ceva mai complicate pentru că, recent, el a primit o condamnare cu suspendare în dosarul drumului de la Miculeşti la Ploştina, instanţa dispunând condamnarea sa la 3 ani de închisoare şi executarea a 4000 de lei amendă, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani. Sentinţa nu e definitivă, ea fiind contestată de Fluerătoru chiar în ziua în care procurorii l-au trimis în judecată în cel de-al doilea dosar penal, procesul urmând să continue la Curtea de Apel Craiova. Rămânerea definitivă a sentinţei şi orice altă încălcare a legii de către inculpat îl poate aduce pe Fluerătoru în spatele gratiilor, loc în care el a mai fost între iulie şi decembrie 2013 în arest preventiv, fostul sindicalist având nevoie de avocaţi foarte buni care să convingă instanţele de nevinovăţia sa.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: