Fluerătoru, al patrulea rechizitoriu pe numele său!

Fostul sindicalist din zona Motru, Cristea Fluerătoru, încheie anul 2015 în mod „glorios” cu un nou rechizitoriu întocmit de procurori pe numele său, al patrulea în care i se cere condamnarea la închisoare, anul care urmează anunţându-se a fi unul extrem de dificil pentru el din acest punct de vedere.

Rechizitoriul înaintat acum instanţei de judecată vizează ultimele acuzaţii de evaziune fiscală ce i-au fost aduse acestuia luna aceasta, când fostul lider sindical a şi primit pentru 24 de ore „cazare” la „Beciul Domnesc”, adică în arestul IPJ Gorj.

Cu un prejudiciu de circa 650.000 de lei produs prin folosirea a sute de facturi fictive, Fluerătoru a devenit unul dintre gorjenii acuzați de evaziune fiscală în mai multe dosare, de o asemenea „onoare” având parte până acum doar afacerişti din Meteor gen Constantin Ninel Potârcă sau Ion Rădulescu, zis Ciupilan. În vară fostul sindicalist a mai fost acuzat că a păcălit statul cu câteva sute de mii de lei prin neplata taxelor și impozitelor, dosarul respectiv fiind și el în faza de judecată la Tribunalul Gorj, anul viitor fiind foarte posibilă pronunțarea unei sentințe în cauza respectivă, Fluerătoru fiind reținut și aici pentru 24 de ore.

Anul care urmează se anunță dificil pentru fostul lider sindical nu doar prin prisma acuzațiilor de evaziune fiscală aduse în cele două dosare, ci și prin faptul că e foarte posibilă pronunțarea unei sentințe definitive de către Curtea de Apel Craiova în dosarul ce vizează modernizarea acum un deceniu a drumului dintre Ploștina și Știucani. Trei ani cu suspendare a luat Fluerătoru acolo, după ce a stat câteva luni în arest preventiv, el având deja la activ o sentință definitivă, în care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Sentința a fost pronunțată de judecători pentru acuzațiile de vătămare corporală. În ianuarie 2012 magistrații l-au găsit pe acesta vinovat pentru că l-ar fi lovit pe Ghassan Hussein Khraibani, nimeni altul decât soțul actualei deputate Camelia Kraibani, executarea pedepsei fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani.

De atunci și până acum Fluerătoru s-a ales cu alte trei dosare penale pe numele său, în cel cu soțul deputatei el fiind găsit și bun de plată de către judecători. „Obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 9050 EURO plătibilă în lei la cursul BNR din ziua plăţii reprezentând contravaloare prejudiciu material, precum şi la plata sumei de 4 000 lei daune morale. În baza art. 191 c.proc.pen., obligă pe inculpatul la plata sumei de 1000 lei cheltuieli judiciare statului din care, onorariul avocatului din oficiu în cuantum de 200 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art. 193 c.proc.pen obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cheltuieli de judecată către partea vătămată”, se arată în decizia instanței.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: