FNME către Anton Anton: Am crezut că e o farsă

Federația Națională Mine Energie, care reprezintă circa cinci mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia, a trimis ministrului Energiei o adresă prin care cere stoparea schimbărilor care au loc la nivelul conducerii companiei. Ministerul Energiei a schimbat pe 1 iulie Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia și sunt premise pentru schimbarea Directoratului în următoarele două săptămâni. “Considerăm că toate aceste mutări de persoane nu pot decât să modifice atmosfera de echilibru din cadrul societății”, se arată în adresa FNME. 

“Când am văzut propunerile făcute de ministerul condus de dumneavoastră, în prima fază am crezut că avem de-a face cu o farsă! Însă, când am văzut că este o realitate am considerat că este  normal să venim în atenția dumneavoastră cu rugămintea de a stopa toate acțiunile pe care unii politicieni locali din judetul Gorj, cu ajutorul dumneavoastră, le întreprind la adresa companiei noastre, cât și a conducătorilor existenți”, arată FNME în adresa semnată de președintele Dumitru Pârvulescu.

Nu este prima dată când liderii de sindicat susțin Directoratul condus de Sorin Boza. Asta deși compania a încheiat anul trecut cu pierderi de 1,13 miliarde de lei, iar carierele miniere sunt aproape blocate. Pe de altă parte, în mandatul lui Boza au crescut salariile personalului productiv, după ani în care s-au pierdut drepturi, iar liderii de sindicat au fost angajați pe posturi de inspectori sociali.

FNME și-a exprimat îngrijirarea că noul CS va promova în Directorat “persoane ce de-a lungul anilor au adus prejudicii nu numai de imagine acestei companii”. Liderii sindicali au avertizat că vor “reacționa imediat ce vom vedea ca aceste persoane au alte interese decât interesele companiei”, fără a preciza numele persoanelor pe care nu le doresc în fruntea companiei. 

Mai mult, ministrul Anton Anton este acuzat că premeditează insolvența CE Oltenia, prin luarea atribuțiilor legate de complexurile energetice secretarului de stat Doru Vișan. “Ne manifestăm nemulțumirea și îngrijorarea de retragerea responsabilităților domnului Vișan. Faptul că un profesionist ca dânsul va fi înlocuit de o persoană care nu are nimic în comun cu complexitatea Sistemului Energetic Național, ne gândim că premeditati și dumneavoastră o intrare în insolvență a companiei noastre”, scrie în adresa semnată de Pîrvulescu.

Liderii sindicali și nu numai încearcă să creeze un curent potrivit căruia nimeni nu poate face mai mult decât Boza și Vișan pentru Complexul Energetic Oltenia, deși situația companiei nu a fost niciodată mai rea decât acum și nu doar din punct de vedere financiar și nu doar din cauza certificatelor de carbon.

Vizualizări: 3,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: