FNME declanşează conflictul de muncă, urmează Federaţia Univers

Federaţia Naţională Mine Energie a notificat administraţia CE Oltenia privind declanşarea conflictului de muncă. Federaţia „Univers” va lua astăzi o decizie cu privire la paşii care urmează.

Administraţia Complexului Energetic Oltenia a făcut vineri o primă concesie la negocierea Contractului Colectiv de Muncă, arătându-se dispusă să renunţe la reducerea numărului de zile de concediu suplimentar de la 9 la 3. Constantin Mitrescu, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie, a spus că va fi declanşat conflict de muncă. "Noi cerem păstrarea drepturilor de anul trecut, mai ales că vor să producem la fel sau mai mult, dar cu mai puţini salariaţi. Dacă muncim mai mult, nu este normal să pierdem din drepturi. Ei vor să lase toate tăierile de drepturi, au zis că renunţă la propunerea cu zilele de concediu, pentru că acolo nu afectează  bugetul. I-am notificat că vrem păstrarea drepturilor din 2014 şi aşteptăm răspunsul lor în 48 de ore, potrivit legii. Dacă nu sunt de acord cu solicitările noastre, declanşăm conflict de muncă", a spus vineri Mitrescu.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei “Univers”, Adrian Marciuc, a spus că astăzi va avea loc o întâlnire la Mătăsari, cu preşedintele federaţiei, Adolf Mureşan, şi că atunci se vor discuta paşii ce îi va urma federaţia. “Luni la ora 10 avem o discuţie cu domnul Mureşan. O să vină toate sindicatele din federaţie şi o să stabilim paşii următori. Noi şi la comisia de vineri am declarat că suntem pentru negociere până pe data de 28 februarie. Dacă până atunci nu o să ne înţelegem, declanşăm şi noi conflictul de muncă. Poate fi declanşat oricând pentru că nu mai există Contract Colectiv”, a spus Adrian Marciuc.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: