Focar de scarlatină la o grădiniță din Târgu Jiu

Mai mulți copii din Târgu Jiu au ajuns la spital cu scarlatină. Cei mici sunt înscriși la Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși”. Este vorba de patru cazuri deocamdată, astfel că a fost declarat focar de scarlatină.

Primul caz a apărut în 17 ianuarie la o fetiță de patru ani, care a fost internată în Secția Boli Infectioase a Spitalului Judetean Târgu-Jiu cu febră, angină și eruptie cutanată. Fata a fost ulterior externată, dar în perioada 24-28 ianuarie au mai apărut trei cazuri.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, doi copii au fost internați în Sectia Boli Infecțioase a Spitalului Județean Târgu-Jiu și unul a fost prezentat pentru consult la camera de gardă cu semne clinice de boală, părinții refuzând internarea.

O echipă formată dintr-un medic epidemiolog și doi asistenți de igienă a mers la grădiniță, unde a fost dispusă intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție.

Scarlatina este o boală infecțioasă bacteriană care necesită izolare și supraveghere clinică, iar în lipsa unui tratament pot apărea complicații.

Vizualizări: 1,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: