Folkişti celebri cântă la Târgu Jiu. Vezi cine!

Ediția a XI-a a Festivalului Național de Folk și Baladă ”Poarta Sărutului” își deschide mâine porțile cu recitaluri excepționale pe scena Teatrului de Vară. Toată floarea folkului românesc va fi prezentă pentru două zile la Târgu Jiu, dar mulți dintre artiști vor concerta și în Poiana lui Mihai. Printre numele de seamă ale folkului românesc prezente la Târgu Jiu se numără Ducu Bertzi, Mihai Neniță, Emeric Imre, Bebe Paraschivescu, Dan Vană și Doru Stănculescu. Costurile festivalului se ridică la 49.000 lei.

Festivalul Național de Folk și Baladă debutează vineri la ora 19.00 cu recitaluri extraordinare susținute de Ducu Bertzi, Mihai Neniță, Emeric Set, Cristi Buică, Bebe Paraschivescu, Adi Beznă, Cătălin Ungureanu, Silvan Stăncel și Ovidiu Scridon. ”Vor fi mulți folkiști la festival, toată floarea folkului românesc va fi prezentă la festival. Lumea folkului este o lume care m-a bucurat întotdeauna, este o lume aparte care pune suflet, solidaritate și prietenie. Spectacolele încep cu ora 19.00 la Teatrul de Vară. Sâmbătă, celebrul folkist Emeric Imre își lansează un CD într-un club din Târgu Jiu, artistul urmând să se prezinte de acum înainte sub denumirea de Emeric Set. Un alt celebru folkist, Camen își lansează și el sâmbătă al patrulea CD din carieră tot într-un club din oraș”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Costuri

Potrivit organizatorilor, costurile festivalului de anul acesta au fost cu mult reduse față de ediția de anul trecut. Chiar și așa, instituția de cultură va cheltui circa 49.000 de lei pentru cele două zile de spectacol. ”Costurile festivalului sunt în jur de 49.000 lei. Ca cifră orientativă, anul trecut a fost 87.000 lei. Costurile sunt cu mult reduse față de un mare festival de folk din țară unde costurile ajung chiar și la 100.000 lei. La atât am reușit să aduce costurile acestui festival, și din această sumă cea mai mare parte a fost suportată din bugetul propriu al Școlii Populare de Artă, respectiv 30.000 lei”, a declarat Viorel Gârbaciu.

PROMOVARE

Directorul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, Viorel Gârbaciu, încearcă să-și promoveze fiul în lumea culturii. Iani Gârbaciu va fi alături de tatăl său directorul Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului“. Viorel Gârbaciu încearcă să-i facă loc fiului său într-o astfel de lume dat fiind că anul viitor se pensionează. ”Din pricina unui picior care îmi face probleme, directorul festivalului s-a dublat. L-am luat alături de mine pe fiul meu care a făcut multă din partea de muncă a unui director de festival în locul meu”, a adăugat Gârbaciu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: