Fometescu ar veni la Târgu Jiu, dar nu i s-a propus

Un mare baschetbalist al României, Claudiu Fometescu de la Dinamo, şi-ar dori să încheie cariera la Târgu Jiu. Târgujian la origini, Fometescu vine deseori la Târgu Jiu şi spune că nu ar refuza o ofertă de a juca la Energia.

Fometescu a fost atracţia serii de la echipa vizitatoare, fiind apreciat pentru spectacolul pe care îl oferă meci de meci, chiar şi de antrenorul gorjenilor. Acesta spune însă că nu s-a gândit dacă ar veni sau nu la Energia, pentru că nu i s-a propus încă: „Nu ştiu sincer ce şanse sunt să vin aici atâta timp cât nu am vorbit nimic cu nimeni. Vin des în oraş pentru că aici m-am născut,  aici am crescut şi sunt părinţii mei aici. Vin de fiecare dată când am timp liber, dar nu am spus niciodată că nu pot să vin să joc şi baschet la Târgu Jiu Aici am început baschetul şi cine ştie, poate că aici o să-l şi termin”.

Vorbind despre meciul cu Energia, Fometescu a lăsat să se înţeleagă că în egală măsură s-a bucurat pentru suporterii gorjeni şi a fost supărat pe arbitrajul care a afectat jocul ambelor echipe: „Am mulţumit oamenii de la Târgu Jiu, acesta a fost singurul lucru bun în acest meci. Mă bucur pentru Târgu Jiu, dar îmi pare rău pentru Dinamo”.

Marele baschetbalist e supărat pe arbitrii români care nu simt jocul şi fac greşeli împotriva ambelor echipe, precizând că aceştia nu au influenţat rezultatul şi Energia a câştigat pe merit: „E păcat că de cele mai multe ori nu decidem noi, ca jucători, ci alţii care intră peste plăcerea noastră de a juca baschet. Nu acuz arbitrii că au avut ceva cu noi în mod special, ci doar că ei nu simt baschetul, nu simt jocul. Sunt arbitri pe care îi cunosc şi ştiu că nu cunosc jocul şi strică meciurile, aşa cum a fost la acest meci. Au greşit şi în favoarea noastră, dar mie îmi place să câştig sau să pierd meciul pe teren, aşa am fost educat”.

Fometescu a avut cuvinte de laudă pentru antrenorul Energiei şi pentru echipă, felicitând pe toată lumea pentru ce s-a realizat la Energia Rovinari: „Mă bucur pentru Theo că face lucruri bune aici. Felicitări pentru echipă şi pentru oraş în primul rând, pentru că vă ţineţi tari. Şi cred că Energia îşi doreşte să facă rezultate bune per ansamblu”.

Şi antrenorul Theo Evans are o părere bună despre Claudiu Fometescu, apreciind că acesta înţelege şi respectă baschetul: „Fometescu este unul dintre jucătorii care înţeleg baschetul şi îl respectă. E mai important să joci bine şi să se respecte jucătorii între ei. Dacă faci asta toată lumea te va respecta. El are dreptate, aici în România arbitrii sunt foarte răi”.

Pentru Energia aducerea lui Fometescu ar fi o mutare interesantă la care conducerea ar trebui să se gândească, având în vedere faptul că jucătorul şi-a exprimat disponibilitatea la dialog.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: