Fondul Proprietatea vrea 5.000 de concedieri. De ce!

Fondul Proprietatea susține că a evaluat acțiunile pe care le deține la CE Oltenia, 21%, și că valoarea lor este zero, fără restructurare. CE Oltenia are un grad foarte mare de îndatorare, însă totodată are mii de milioane de lei de recuperat.

Fondul Proprietatea, care deţine 21% din CEO, voia concedierea a 2.000 de oameni în 2017, ca până în 2021 să plece acasă 5.000 de mineri şi energeticieni. Supunându-se la vot în Adunarea Acționarilor a CE Oltenia, s-a decis concedierea a 1.000 de persoane, în acest an. Disponibilizările colective la CEO vor avea loc începând cu data de 15 mai.

CE Oltenia are pierderi de 120 de milioane pe 2016, iar Fondul insistă pe o restructurare masivă de personal. „KPMG a evaluat CE Oltenia pentru Fondul Proprietatea din punctul de vedere al valorii nete a activelor. Concluzia evaluării a fost că CE Oltenia are valoare zero, din cauza lipsei de restructurare şi a gradului ridicat de îndatorare“, au declarat reprezentanții Fondului Proprietatea pentru Ziarul Financiar.

Fondul Proprietatea, administrat de americanii de la Franklin Templeton, agrea planul din 2016 care prevedea concedierea unui număr dublu de angajaţi. Acest lucru ar fi accelerat reducerea costurilor, ceea ce ar fi putut să însemne şi o îmbunătăţire accelerată a rezultatelor financiare pe următorii ani, aşa cum s-a întâmplat la Hidroelectrica.

Vizualizări: 2,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: