Fonduri europene pentru exploataţii agricole

Fonduri europene pentru exploataţii agricole

Fermierii gorjeni care vor să îşi diversifice producţia prin introducerea de tehnologii noi pot să depună în perioada 1-29 octombrie proiecte pe Măsura 121, „Modernizarea exploataţiilor agricole”. Pentru această sesiune sunt alocaţi 100.000.000 de euro. (A.A.)

Amenzi pentru evaziune fiscală

Peste 50 de agenţi economici din judeţul Gorj au fost amendaţi de Garda Financiară în urma controalelor efectuate în perioada 20-26 septembrie. Amenzile contravenţionale aplicate s-au ridicat la 60.500 lei. De asemenea au fost întocmite două acte de sesizare penală pentru infracţiuni de evaziune fiscală, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 25.523 lei. (A.A.)

Activitate suspendată de lipsa casei de marcat

Nu utilizau case de marcat şi li s-a suspendat activitatea. Este vorba despre două unităţi comerciale din Gorj cărora le-a fost suspendată activitatea de Garda Financiară. Tot în urma acţiunilor de control întreprinse pentru respectarea reglementărilor privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat au fost aplicate şapte sancţiuni în valoare de 12.800 lei pentru utilizarea necorespunzătoare a caselor de marcat. (A.A.)

Evaziune cu fier vechi

O persoană din Dragoteşti a declarat în fals pe adeverinţele de primire şi plată că a vândut în perioada octombrie 2009-martie 2010 5940 de kilograme de fier vechi din gospodăria proprie. Fierul vechi pe care persoana a încasat timp de şase luni suma de 3331 lei fusese de fapt colectat de la alte persoane fizice şi apoi revândut punctelor de colectare autorizate. Pentru aceste abateri persoanei în cauză i s-a întocmit act de sesizare penală. (A.A.)

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: