Fondurile europene gestionate printr-o instituţie nouă

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit se desfiinţează, urmând ca fondurile europene să fie gestionate prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, instituţie prevăzută a se înfiinţa printr-un Proiect de Ordonanţă de Urgenţă. Odată cu desfiinţarea Agenţiei, Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj va intra într-un proces de reorganizare. Pe lângă o nouă titulatură, instituţia va suferi şi o modificare a organigramei.

Noua Agenţie va avea în structură 8 centre regionale pentru finanţarea investiţiilor rurale, fără personalitate juridică, care au arondate judeţele constituite în regiunile de dezvoltare rurală. Centrele regionale urmează a fi conduse de către un director general adjunct şi de către un director numiţi prin decizia directorului general, pe bază de examen sau concurs, în condiţiile legii.

Agenţia are ca principală atribuţie implementarea tehnică, în condiţiile delegării de funcţii de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea de management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, precum şi implementarea financiară (plata) FEADR prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020 (PNDR 2014-2020). Agenţia preia atribuţiile ce decurg din funcţiile de implementare tehnică, plată şi monitorizare pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013 şi atribuţiile de raportare, recuperare debite, precum şi cea de monitorizare ex-post a Agenţiei pentru Programul SAPARD.

OJPDRP devine OJFIR Gorj

Odată cu înfiinţarea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Gorj se va numi Oficiul Judeţean de Finanţare a Investiţiilor Rurale. Atribuţiile instituţiei de la nivel local vor rămâne acelaşi, gorjenii putând să-şi depună în continuare proiectele la actualul sediu. OJFIR Gorj va avea şi o nouă organigramă. Va dispare funcţia de director adjunct, deţinută în prezent de Cosmin Mazilu, acesta urmând să preia postul de şef Serviciu Active Fizice şi Plăţi Directe. De asemenea, OJFIR Gorj va prelua o parte dintre angajaţii Direcţiei pentru Dezvoltare Rurală, instituţie subordonată direct Ministerului Agriculturii, condusă de Petre Tomoiu.

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: