Sindicaliştii lui Ciurel, la mare pe banii CE Oltenia

Nu mai puţin de 60 de lideri de sindicat din gruparea coordonată de Ion Ruşeţ vor sta o săptămână pe Litoral, pe banii Complexului Energetic Oltenia. Aceştia vor participa la congresul Federaţiei Univers, la care tocmai s-au afiliat şi unde Ion Ruşeţ speră să obţină funcţia de prim-vicepreşedinte. Problema este că deplasarea începe pe 15 iunie, dată la care ar fi trebuit demarate în sfârşit negocierile pentru actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă. Directorul Laurenţiu Ciurel are astfel un nou motiv pentru amânarea negocierilor, deoarece nu poate negocia fără sindicatele pe care le agreează.

Federaţia Naţională Mine Energie a trimis notificare la Complexul Energetic Oltenia, pentru începerea negocierilor pe data de 15 iunie. „Am trimis miercuri notificare, FNME are în componenţă sindicate care numără 7.800 de salariaţi”, a precizat Constantin Mitrescu. Acesta ţinut să spună că nu sindicaliştii din FNME sunt plecaţi pe Litoral, ci cei din Federaţia Univers. „Am văzut că sunt confuzii, că se încearcă să se acrediteze că sindicaliştii, în general, sunt plecaţi. Nu este vorba de FNME”, a spus Mitrescu.

Mini-vacanţa goleşte conturile CEO

Laurenţiu Ciurel oricum nu îi agreează pe liderii din FNME, iar negocierile au fost amânate şase luni tocmai pentru ca sindicatele lui Ruşeţ să îşi găsească o altă federaţie, pentru a fi primite la negocieri. Dacă tot a tergiversat negocierile şase luni, ce mai contează o săptămână!

Interesant este că societatea suportă şi cheltuielile de deplasare ale sindicaliştilor agreaţi, după ce în ultimul an a făcut tot posibilul să falimenteze sindicatele din FNME, inclusiv prin încălcarea CCM, care impunea administraţiei colectarea cotizaţiei şi virarea în conturile sindicatelor. O reglementare pe care administraţia o aplică doar pentru sindicatele care acceptă măsurile companiei, inclusiv cele care le sunt nefavorabile salariaţilor.

Complexul Energetic Oltenia plăteşte zeci mii de lei pentru mini-vacanţa la mare a celor 60 de lideri de sindicat afiliaţi la Federaţia „Univers“. Potrivit unor informaţii din cadrul federaţiei, la Mangalia, unde are loc Consiliul Naţional al Federaţiei „Univers“, vor merge 60 de lideri de sindicat. Vor fi 11 de la Sindicatul Mine Energie Rovinari, 15 din zona Motru, circa 20 de la sindicatele conduse de Adrian Maricuc şi Eugen Iovan, şase de la Craiova, plus câţiva lideri de la sindicatele lui Constantin Creţan, precum şi de la celelalte organizaţii afiliate la Univers. Vacanţa le va fi decontată de CE Oltenia, care va plăti pentru aceştia diurnă de peste 100 de lei pe zi, cazare, transport. În total, ar fi vorba de cheltuieli de circa 1200 de lei de persoană.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: